2024. május 19. - Ivó, Milán
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon24°13°

Biden visszavonhatja jelöltségét az amerikai elnökválasztáson Michelle Obama javára

Az Egyesült Államokban a demokraták körében pletykák terjednek arról, hogy Joe Biden hivatalban lévő amerikai elnök "nagy gesztust" tesz, és esetleg átengedi jelöltségét a közelgő elnökválasztáson Michelle Obama volt First Lady-nek. Erről a Der Spiegel című német lap számolt be.



Egy ilyen fordulat lehetőségét a közelgő választásokon olyan komolyan tárgyalják az Államokban, hogy a Demokrata Párt a lakosság körében végzett közvélemény-kutatásokban erre vonatkozó kérdést is felvett. A bukmékerek is továbbra is Michelle Obamát tartják a novemberi elnökválasztás egyik legesélyesebb potenciális jelöltjének.

Michelle Obama a maga részéről azt nyilatkozta, hogy a politikát "piszkos üzletnek" tartja, amelybe nem szeretne belekeveredni. A Spiegel részben ennek tulajdonítja az egykori hölgy népszerűségét.

Az Obama iránti fokozott érdeklődést annak is tulajdonítják, hogy "az Egyesült Államok történetében még soha nem állt egymással szemben két olyan jelölt, aki ennyire népszerűtlen volt".

Eközben a CNN friss felmérése szerint a regisztrált szavazók 49 százaléka támogatja a republikánus amerikai elnökjelöltet, Donald Trumpot. Ez az arány nem változott a januári felmérés óta. Joe Biden támogatottsága 45 százalékról 43 százalékra csökkent.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató