2024. május 19. - Ivó, Milán
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon24°13°

Zelenszkij lenácizta Vlagyimir Putyint

Nácinak nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnököt Volodimir Zelenszkij ukrán államfő. Az oroszok ellenben épp az ukrán rezsimet tartják nácinak.

Szokatlanul durva kirohanást intézett hivatali partnere ellen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki egy, a Telegram-csatornáján közzétett bejegyzésben egyszerűen lenácizta Vlagyimir Putyin orosz államfőt.

A náci Putyin hatalmas rakétatámadása a II. világháborúban a nácizmus feletti emlékezés és győzelem napján.

Több mint ötven rakéta és több mint húsz Shahed [iráni drón] csapódott Lviv, Vinnyica, Kijev, Poltava, Kirovohrad, Zaporizzsja és Ivano-Frankivszk régiók infrastruktúrájába. A helyszínen már minden szükséges szolgálat dolgozik a terror következményeinek felszámolásán. Az egész világnak világosan meg kell értenie, hogy ki kicsoda. Az egész világnak nincs joga még egy esélyt adni a nácizmusnak − írta Zelenszkij.

Az oroszok ezzel szemben épp Ukrajna nácítlanítását nevezték meg többször is az orosz–ukrán háború egyik fő céljaként.

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök egy néhány héttel ezelőtti közösségi média posztjában a béke egyik fő feltételének nevezte, hogy a nemzetközi közösség ismerje el a kijevi politikai rendszer náci jellegét, és az ENSZ felügyelete alatt történjen meg Ukrajna összes hatalmi szervének kényszerű nácítlanítása.

Zelenszkij szájából viszont már csak azért is némiképp erőltetettnek hangzik a nácizás, mert a II. világháborúban az ukránok egy jelentős része a németek oldalán fogott fegyvert.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató