2024. június 22. - Paulina
EUR : 397.62
USD : 371.92
Időjárás ikon27°21°

Békemenetet jelentettek be június elsejére

Magyarország maradjon a béke szigete! mottóval Békemenetet szervez június 1-jén a Margitszigeti Nagyrétre a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA).

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány úgy fogalmazott, hogy „legyen aznap a Margitsziget szimbolikusan a béke szigete”. A közlemény szerint Brüsszel a háborúra készül, a magyar dollárbaloldali politikusok pedig támogatják ebben.

Az európai vezetők háborús lázban égnek. Pénz, fegyverek és harci eszközök küldése után már tervezik a katonai segítségnyújtást is. Sőt, a francia elnök már az atomfegyverek használatáról is megnyitná a vitát. Meg kell állítanunk a háborús őrületet!

– fogalmazott a szervezet.

A közleményben kiemelték: „mi, magyarok, a világháborúk borzalmai árán tanultuk meg, hogy a béke és csakis a béke az egyetlen elfogadható álláspont. Magyarország ma a béke szigete. És azt szeretnénk, ha ez így is maradna. Minden békeszerető embert, a menetet szervezők arcaival, szeretettel várunk!”

Március 15-én, az 1848–49-es forradalom és szabadságharcnak emléket állító nemzeti ünnepen Orbán Viktor miniszterelnök ugyan mondott beszédet Budapesten, azonban Békemenetet végül nem tartottak. Legutóbb 2022. március 15-én volt a fővárosban, néhány héttel az országyűlési választásokat megelőzően.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató