2024. június 22. - Paulina
EUR : 397.62
USD : 371.92
Időjárás ikon27°21°

Bild: Bármikor megtámadhatja Európát Putyin

Philipp Petersen hadtörténész szerint „nem az a kérdés, hogy Oroszország megtámad-e minket, hanem az, hogy mikor és hol”.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a NATO elleni támadást fontolgatja, sőt az egyik szakértő szerint ezt már el is döntötte – írja a Világgazdaság a Bild cikke alapján. A német lap arról ír, hogy több vezető katonai és biztonságpolitikai szakértő egyöntetű véleménye az, hogy az orosz támadás elkerülhetetlen. Azt mindenesetre fontos hozzátenni, hogy a népszerű lapban szinte mindennapossá vált a figyelmeztetés az orosz veszélyre, és a németek komolyan fenyegetve érzik magukat.

"Már eldőlt, nyomban megtámadják a Baltikumot, amint legyőzik Ukrajnát”

– erről beszélt Philipp Petersen hadtörténész, a Lengyelországban megrendezett Defence 24 Days című védelmi szakkiállításon.

Martin Herem észt vezérkari főnök meglátása szerint Oroszországnak elegendő fegyvere, lőszere és katonája van ahhoz, hogy megtámadja a NATO-t, ezért „képesnek kell lennünk az ellenség elpusztítására, mert hiába próbálnánk elriasztani a támadástól”.

Nem az a kérdés, hogy Oroszország megtámad-e minket, hanem az, hogy mikor és hol” – mondta Waldemar Skrzypczak volt lengyel tábornok.

Marek Tomaszycki altábornagy, a lengyel fegyveres erők parancsnoka szerint Ukrajna „az orosz fegyverek és taktikák kísérleti terepe”. Ezt követően pedig „háborúra kerülhet sor Oroszország és Fehéroroszország, valamint Lengyelország és szövetségesei között”.

(mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató