2024. május 20. - Bernát, Felícia
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon25°14°

Megverték a belga dartsbajnokot a kupadöntő után

Csütörtökön az Union SG 110 év után megnyerte a Belga Kupát, miután a döntőben 1–0-ra legyőzte a címvédő Antwerpent. A finálé után az antwerpeni szurkolókat szállító buszhoz igyekvő belga dartsost, korábbi belga bajnokot Kim Huybrechts úgy megverték a Heysel Stadion mellett, hogy két helyen is eltörött a jobb kulcscsontja.

Kim Huybrechts nagy szukolója a Royal Antwerp FC labdarúgócsapatának, így számára nem is volt kérdéses, hogy ott lesz csütörtökön a Heysel Stadionban a Belga Kupa-döntőjében, amelyet imádott csapata az Union SG ellen vívott. A meccset 1–0-ra elvesztették kedvencei, s mint nem sokkal később kiderült, nem volt a legnagyobb baj, ami a 2007-es belga dartsbajnokot érte.

Az antwerpeni szurkolók a mérkőzés után az őket szállító buszhoz igyekeztek egy parkon keresztül, amikor fiatalok egy csoportja elállta az utat és provokálni kezdte őket.

Huybrechts egy barátjával kivált a szurkolók közül, hogy hamarabb a buszhoz érjenek, ám ekkor rájuk támadtak, s miután Huybrechtset elgáncsolták, a földön fekvő dartsost rugdosni kezdték.

Miután Huybrechts támadói elszaladtak a 38 éves sportember eljutott a buszig, ahol aztán ellátták sérüléseit. Kórházba szállították, ahol kiderült: két helyen eltörött jobb karjának a kulcscsontja – az ezt bemutató röngtenfelvételt a Huybrechts tulajdonában álló darts-szaküzlet osztotta meg a közösségi médiában. 

Egy kulcscsonttörés sose jön jókor egy dartsosnak, pláne, ha a játékos dobó karja sérül, márpedig Huybrechts jobbkezes. A diagnózis felállítása után az is kiderült, hogy Huybrechtset még ma, azaz pénteken megműtik, azt pedig egyelőre nem tudni, hogy milyen hosszú kihagyás vár rá. Az viszont biztos, hogy az elmúlt időszakban kissé lejtőre került Huybrechts pályafutása, hiszen nemrégen kicsúszott a világranglista legjobb 32 helyezettje közül, így több rangos versenyre sem indulhat alanyi jogon. 

(NSO)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató