2024. május 20. - Bernát, Felícia
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon25°14°

Nyilvános vitát szervez a köztévé az EP-listavezetői között

Molnár Csaba, a DK–MSZP–Párbeszéd közös listájának kampányfőnöke levelet írt pénteken az MTVA vezérigazgatójának, amelyben arra szólította fel, hogy rendezzenek élő EP-listavezetői vitát a köztévén.

Mint Dobrev Klára a Facebook-oldalán írja, Papp Dániel erre azt válaszolta, hogy

„megkezdtük egy nyilvános vita megszervezését az EP-választáshoz kapcsolódóan. Így hamarosan pártjának elnöke, Gyurcsány Ferenc és valamennyi jogerősen listát állító párt elnöke kézhez veheti a DMSZ és MTVA hivatalos megkeresését.”

Papp a Molnár Csabának írt levelében azt is hozzátette: „állítására reflektálva emlékeztetem Önt, hogy a közmédia csak a 2022. április és 2023. áprilisa közti időszakban 888 alkalommal hívta az Önök politikusait a közmédia élő adásaiba (M1: Ma Reggel; Kossuth Rádió: Jó reggelt Magyarország!), amelyet csupán egyetlen alkalommal fogadtak el”.

Dobrev hozzátette, „elhárult az akadály”, illetve „Magyar Péternek sem érdemes újabb indokot találni arra, ha nem akar részt venni”. Dobrev kommentben azt írta, Gyurcsány már meg is kapta a meghívást egy vitára, amelynek pontos időpontját még nem közölték, csak azt, hogy május 17-ig választ kell adnia a meghívásra a pártnak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató