2024. május 25. - Orbán
EUR : 387.34
USD : 357.36
Időjárás ikon21°16°

Egy influenszer már bánja, hogy elment David Pressman vacsorájára

A Célpont utánajárt, miről szólnak a vendégségek az amerikai nagykövetnél.

Az elmúlt hetekben nagy figyelmet kaptak David Pressman amerikai nagykövet szinte rendszeresnek mondható vacsoraestjei, melyekre az amerikai nagykövet többek között influenszereket és tartalomgyártókat is hív. A Magyar Nemzet korábban már beszámolt róla, hogy egy videós tartalomgyártónak is feltűnt ez a jelenség.

Jogos lehet a kérdés, hogy vajon miért járkálnak ennyien az amerikai nagykövetségre? Mi hasznuk van abból, hogy egy fotólehetőséggel támogatják egy idegen ország érdekeit? Mi a hosszú távú célja az amerikai nagykövetnek, hogy olyanokkal smúzol, akiket könnyű lenyűgözni egy fontosnak tűnő estebéddel? – hívta fel a figyelmet Dancsó Péter.

Szerinte természetesen nem úgy kezdődik a politikai agitáció, hogy egyből megmondják, hogy mit kell tenni. Hosszú távon szép lassan édesgetik maguk mellé az influenszereket, hogy később már maguktól is posztoljanak olyanokat, amelyek az érdekeikkel azonosak.

A Hír TV Célpont című műsora annak járt utána, hogy miről lehet szó egy ilyen vacsorán. Az amerikai nagykövet nemcsak magyar tartalomgyártókkal találkozik rendszeresen, hanem Soros György által támogatott szervezetekkel és baloldali politikusokkal is gyakran beszélget.

A műsorban megszólaltatták Forstner Csengét, aki elmondása szerint csak egy nőnapi vacsorán vett részt, de nem zárta ki az, hogy másokkal a nagykövet politikai témákról beszélgetett.

A fiatal véleményvezér azt is elmondta, utólag megbánta, hogy elment.

A Hír TV megkereste az egyik ilyen vacsorán szintén részt vevő, a 2022-es választáson aktívan a baloldal mellett kampányoló Osváth Zsoltot, aki nem akart válaszolni, csupán személyeskedett, majd letette a telefont.

Az amerikai nagykövet azzal, hogy influenszereken keresztül próbál meg politikai üzeneteket továbbítani és nyomást gyakorolni, azzal nyíltan beleavatkozik Magyarország belpolitikájába – mutatott rá Menczer Tamás, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató