2024. június 13. - Anett, Antal
EUR : 394.66
USD : 367.23
Időjárás ikon19°13°

Közmunkára ítélte a bíróság a DK politikusát

A Demokratikus Koalíció (DK) közölte szombat délután, hogy közmunkára ítélte a bíróság Mészáros Dávidot, a DK politikusát, mert az Orbán-kormány tagjait kérdezte a pedofilbotrányról.

A soproni rendőrkapitány feljelentése nyomán a bíróság első fokon „gyülekezési törvénnyel való visszaélés” miatt hozott ítéletet Mészáros Dávid, a DK politikusa ellen, amiért a kegyelmi botrány kirobbanása után a kormányülés soproni helyszínének közelében kérdéseket próbált feltenni az Orbán-kormány tagjainak – áll a Demokratikus Koalíció közleményében.

Azért ítélte a bíróság közmunkára, mert többek között arról kérdezte Orbán Viktor embereit, hogy legközelebb melyik pedofil bűnözőt akarják szabadon engedni, vagy milyen gyermekbántalmazási ügyeket tussoltak még el a bicskei pedofilügyön kívül – írták.

Hozzátették, a Demokratikus Koalíció politikusa természetesen fellebbez a szólás- és gyülekezési szabadságot alapvetően csorbító döntés ellen.

„Nem nyugszom bele, hogy Magyarországon a pedofilsegítőknek elnöki kegyelem jár, a bíróságok pedig azokat ítélik el, akik felemelik szavukat az orbáni pedofilhálózat ellen” – fogalmazott Mészáros Dávid, hozzátéve: jól látszik, mennyire fél az Orbán-kormány a magyarok haragjától, a DK azonban nem fogja hagyni, hogy az ország megfeledkezzen a kegyelmi botrányról.

„Ezt az Orbán-kormány fejére fogjuk olvasni, újra és újra, addig a napig, amíg el nem tűnnek az ország éléről” – zárta sajtótájékoztatóját a DK politikusa.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató