2024. június 25. - Vilmos
EUR : 395.49
USD : 369.13
Időjárás ikon29°17°

Poloska Peti őrjöngve káromkodott és üvöltözött a templomból kijövő hívekkel (Videó)

Bizonytalan eredetű, obszcén idézeteket üvöltözött Magyar Péter egy templomi menetnek. A Tisza Párt politikusa még a szertartás közben is bekiabált a templomba.

„Gyurcsányt a seggem egyik felére, Vonát meg a másik felére rajzoltatom és hagyom, hogy rugdossák. Maximum fájni fog, de megéri, mert oda valók. A Fidesz nyer, mert azzal azért tisztában vagytok, hogy nyer, és ha nem fideszes lesz a képviselőnk, akkor bizony szopni fogunk. Lófaszt fognak adni olyan területre, ahol nem fideszes a képviselő. Az az igazság, hogy én sem adnék. Ahol nem ránk szavaznak, mert az úgyis kiderül, ott megnézhetik magukat” – üvöltötte Magyar Péter egy autó platóján álldogálva Putnokon. Az obszcén szavakat – amelyek állítólag Tamás Barnabás putnoki polgármester szájából hangzottak el még 2018-ban – egy templomi menetre kiabálta rá a Tisza Párt politikusa egy videó szerint.

Magyar Péter egy másik idézetet is bekiabált a templomból jövőknek: „tudjuk nagyon jól, hogy választások jönnek, választások mennek. Nem mindig gondolkodik helyesen a választópolgár, és olyan embereket enged a fazékhoz, akik nem a fazékhoz valók, hanem a guillotine alá. Ma viszont bízom abban, hogy a tavasszal úgy fog dönteni a magyarság, a magyar nép, hogy újra megkapja a lehetőséget az a konzervatív kormányzat, amely a jelen pillanatban is előre viszi ezt az országot”.

„Hogy mer a templomba menni, polgármester úr? Ki való guillotine alá? Mutasson rá!”

– óbégatta Magyar, aki azután sem hagyta abba a kiabálást, miután a polgármester már rég elhaladt mellette, és már csak az egyszerű hívek mentek el a Tisza Párt támogatói között. Magyar például ekkor üvöltötte azt is:

„Szégyeljék magukat!”. Sőt, még a plébánost is kiabálva kereste, hogy felkérdezhesse.

A videón egyébként jól látszik, hogy mindez nem véletlenül történt, 

Magyar Péter és követői direkt a templom előtt várakoztak, hogy a politikus templomból jövőkkel kiabálhasson. 

Magyar beszéde közben hívei szólnak neki, hogy „Jönnek!.” 

Előtte pedig Magyar, még a szertartás közben mikrofonnal a kezében, hangosítással kiáltozta be a templomba: „Gyere ki!”.

A történtekről a 444.hu is beszámolt, ők készpénznek vették a két, Tamás Barnabásnak tulajdonított idézet hitelességét és nem tartották fontosnak komolyabban utánajárni azok forrásainak. Pedig nem ártottvolna. Az első idézetet például nem támasztja alá semmilyen fellelhető dokumentum, se jegyzőkönyv, se hangfelvétel.

Azt Tamás Barnabás állítólag 2018-ban mondta el a helyi kistérségi társulási tanács ülésén. Csakhogy erről annyit tudunk, hogy egy neve ellhallgatását kérő résztvevő idézte állítólag az akkoriban Simicska Lajos személyes bosszújának kiszolgálására csatarendbe állított HírTV-nek. A 444 is csak az ehhez vezető linket tette a szövegre.

A második idézettel kapcsolatban még ennyire se vette a fáradságot a „függetlenobjektív” portál és linket sem adtak olvasóiknak. Mi viszont rákerestünk, és az egyetlen valamire való forrás, amit találtunk, egy 2017-es RTL Híradós riport, mely szerint Tamás Barnabás az évi október 23-i beszédéből származik a szöveg. 

Az RTL anyaga azonban csupán három mondatot mutat meg Tamás beszédéből azok kontextusa nélkül, azon kívül csak a csatorna narrációját hallhatjuk.

Magyar Péter tehát egy névtelen forrás és jobbára az RTL narrátorának bemondására érezte elengedhetetlennek, hogy templomi hívekkel üvöltözzön még a szertartás közben is.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató