2024. június 14. - Vazul
EUR : 394.66
USD : 367.23
Időjárás ikon19°13°

A baloldali médiumok Magyar Péter propagandistáivá váltak

A baloldali lapok szerkesztőségei eldönthették, hogy bármi áron, de letolják az olvasóik torkán Magyar Pétert. Az új messiásukról szinte csak és kizárólag pozitív vonatkozásban írnak cikkeket. Korábbi önmeghatározásukkal ellentétben, - hogy ők kritikusok a politikai osztállyal szemben - az látszik, hogy semmilyen kritikát nem fogalmaznak Magyarral szemben, és a baloldali liberális kánonba, narratívába nem illő ügyeit pedig nagyvonalúan elhallgatják, illetve megpróbáljak elkenni - írja a Tűzfalcsoport. 

Így tettek legutóbb is, amikor Erzsébetváros civil jelöltje mögül, valamilyen rejtélyes oknál fogva Magyar Péterék fénysebességgel kihátráltak. Tartalomelemző módszerrel megvizsgáltuk a nagyobb baloldali lapok Magyar Péterről írt cikket, és az alapján kijelenthető, hogy a baloldali média hiába állítja magáról azt, hogy független, ez semmilyen kontextusban nem állja meg a helyét. A szovjet Pravdát és a náci Völkischer Beobachter-t megszégyenítő módon tolják a Magyar Péter-féle propagandát.

Nem akarják kideríteni, hogy miért hátrált ki Magyar az egyik balos jelölt mögül!

A baloldali média valamiért nem akarja kideríteni, hogy pontosan kik is Magyar Péter új jelöltjei, illetve azt sem nagyon feszegetik, hogy Lajos Bélát végül miért nem támogatta Magyar.

Pár napja röppent fel a hír, hogy a Tisza Párt beáll a Színes Erzsébetváros, lokálpatrióta szervezet mögé, amelyet egy bizonyos Lajos Béla grundot, és ő is volt az egyesület erzsébetvárosi jelöltje.

Azonban a Tisza Párt hamar kihátrált mögűle. Kevesebb mint egy napig volt Magyar Péter pártjánaka polgármesterjelöltje a főváros VII. kerületében.

Az okokról egyelőre csak a 444-nek van sejtése, ők azt írták, hogy a baloldal új messiása azért vonta meg a támogatását Lajos Bélától mert nem tudtak arról, hogy LMBTQ-aktivista.

Ha ez igaz, akkor a balliberális média felért a képmutatás csúcsára. Nem oknyomoznak, nem írnak elítélő publicisztikákat az ügyről, csak csendben tudomásul veszik, hogy az általuk felépített Magyar feltehetően azért vonja meg az egyik baloldali jelölttől a támogatását, mert az adott jelölt LMBTQ-aktivista. Erről egész egyszerűen valószínűleg azért hallgatnak, mert nem illik bele abba a képbe, amit Magyar Péterről festettek meg a balos olvasótáboruk számára. 

Sőt olyannyira megpróbálják elhallgatni ezt a tényt, és elrejteni az olvasóik elől, hogy erről az exkluzív értesülésről 444 is csak két sorban, a cikk közepén tesz említést. De a Telex-Hvg-24.hu is jóindulatúan hallgatnak.

Miért csinálják mindezt?

Feltehetően azért, mert nem akarják összezavarni az olvasóikat, akiket teljesen kiszolgáltattak Magyar Péternek, és most nem akarnak újabb csavart belevinni abba a kognitív-disszonanciába, amit már okoztak. Inkább az öncenzúrát választják, és nem mennek utána – az ő szempontjukból korábban előkelő helyen álló – egy ilyen fontos ügynek, amely egyben elég sokat elárul Magyar Péter jövőbeni terveiről. Hiszen hamar kiderülhet, hogy Magyar Péter habár csak és kizárólag a baloldali térfélen rendezte át az erőviszonyokat, de lehet, hogy mégsem az az ideális baloldali jelölt, akit ők el tudnak képzelni a baloldali olvasók, szavazók.

Tehát a baloldali média nem akarja pontosan megtudni, hogy Magyar Péter mit is gondol az LMBTQ-jogokról.

A baloldali média így hódólt be Magyar Péternek!

Az egész Magyar Péter-jelenséget érdemes tágabb, a baloldali média kontextusából megvizsgálni. Magyar Péter megjelenését követően a teljes baloldali média szektásította magát, és a felületeiken nem találni egyetlen olyan hírt, elemzést, publicisztikát sem, amely akár minimális kritikával is illetné, egy mégiscsak politikai pályára lépő politikus életútját, vízióit, múltját.

Sőt, olyannyira igaz ez, hogy Hont András szerint Dezső Andrást, a HVG munkatársát, - aki megírta annak a jegyzőkönyvnek a tartalmát, amelyet Varga Judit biztonságát szavatoló rendőr készített arról, hogy Magyar Péter miként bánik a feleségével – saját lapja hagyta cserben, egész egyszerűen nem védték meg Magyarral szemben. Az újságírónak távoznia is kellett a HVG-től. Sőt az eset után  -egyes vélemények szerint - a HVG már-már gúny-szerű cikkekkel próbálta hitelteleníteni Varga Juditot.

Többek között ilyenek írtak róla: „...a volt igazságügyi miniszter életéből szappanopera lett, csakhogy miközben Varga Judit már-már terápiás közeghez illő beszédfolyammal idézte fel az emlékeit...”

A HVG egyik szerzője, egy bizonyos Vándor Éva pedig az áldozathibáztatás fogalmát súroló cikkeket is publikált: „Varga Judit megvédhette volna az áldozatokat, de a rendszer azt sem engedte, hogy magát védje meg.”

A HVG szintén nagyvonalúan elsikkadt afölött, hogy Magyra Péter valóban azért vonta-e meg a támogatását Lajos Béla erzsébetvárosi politikustól mert ő LMBTQ aktivista, vagy valami másért, helyette olyan cikkeket írnak a messiásról, mint például ez: „Magyar Péternek öltözve várják a debreceni nagygyűlésre a Tisza-rajongókat.” 

A Telex-444 vonalon is ezres fordulatszámon pörög a messiásépítés.

Ennek a legeklatánsabb példája az volt, amikor Hadházy Ákos korrupcióval gyanúsította meg Magyart és erről hosszú ideig egyik vezető baloldali lap sem számolt be.

Egész egyszerűen elhallgatták az olvasóik elől azt, hogy a messiásukra a korrupció gyanúja rávetődött.

Amikor már többen szóvá tették, a baloldali médiának, hogy van itt egy ügy, amit nem kellene elhallgatni, akkor majdhogynem egy napos késéssel a Telex - amely más Hadházy posztokat szinte azonnal megjelentet - egy rövid hírben megírta Hadházy posztját.

Most pedig nézzük meg, hogy mennyi ideig várnak a publikálással, akkor, ha Magyar Péterről van szó: 

Jól látható, hogy Hadházy reggel 7-kor tette közzé a bejegyzését, amelyet most a Telex nem sietett átvenni, vártak vele este 6-ig. Természetesen a Telex azóta sem jelentett meg a témában semmilyen oknyomozó anyagot, nem mentek utána a sztorinak, nem tudni arról, hogy Hadházy vádjairól faggatták volna Magyar Pétert.

A fenti adatok jól bizonyítják, hogy a baloldali média teljes gőzzel építi Magyart. A rá nézve kínos hírekről nem, vagy csak késve számol be, míg szinte az összes posztját azonnal szemlézi, valamelyik balos lap. Ha kiszámolnánk, hogy a balos médiamegjelenések mekkora hirdetési felületet jelentenek Magyar Péternek, akkor feltehetően több milliárdra rúgna az.

Így zajlik tehát a messiásépítés a baloldali médiumoknál.

(Tűzfalcsoport)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató