2024. július 25. - Jakab, Kristóf
EUR : 391.96
USD : 361.72
Időjárás ikon28°18°

Kamu Geri azt mondta Gattyánéknak, hogy húszezer forint volt a legnagyobb összeg, amit életében egyben látott

Az elmúlt időszakban Gattyán György pártja számos videót feltöltött a kampányukról: az egyik felvételen Karácsony Gergely pedig meglepő kijelentést tett.

Napok óta kampányolnak a pártok az európai parlamenti, illetve az önkormányzati választás miatt, amely június 9-én először egyszerre lesz megtartva. Gattyán György milliárdos üzletember pártja, a Megoldás Mozgalom (MEMO) nem állít főpolgármester-jelöltet, de önálló EP-listájukkal rajta lesznek a szavazólapokon.

A 2021-ben alapított párt igyekszik magára hívni a figyelmet: azt állítják, hogy egymilliárd forintot szét fognak osztani azon települések között, ahol MEMO-s jelöltet választanak meg polgármesternek. Sőt, nyereményjátékot is hirdettek: azt ígérik, hogy hetente egymillió forintot kisorsolnak azok között, akik regisztrálnak a weboldalukon és beírják, hogy mire költenének egymilliárd forintot a településükön.

Az elmúlt időszakban számos videót feltöltöttek a kampányukról: az egyik felvételen Karácsony Gergely főpolgármestert is megszólították a Nyugati téren azzal kapcsolatban, hogy mennyi a legtöbb pénz amit látott egyben.

Húszezer forint szerintem, nagyjából

– válaszolta a főpolgármester.

Arra a kérdésre, hogy mit kezdene egymilliárd forinttal, azt mondta, hogy a budapestiek már negyedik éve elmondhatják, hogy mire költenének el egymilliárd forintot (közösségi költségvetés címszó alatt várja a főváros az ötleteket), és terveik szerint ez folytatódik majd a későbbiekben is.   

Gattyán György pártja a legutóbbi országgyűlési választásokon alig több mint 1 százalékot ért el, mely azt jelentette, nem kellett visszafizetniük a kampányukra kapott állami forrásokat.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató