2024. június 22. - Paulina
EUR : 397.62
USD : 371.92
Időjárás ikon27°21°

Több millió forintot taxizgatott el a Párbeszéd társelnöke

A magát zöldnek és környezetvédőnek tartó párt vezető politikusa annak ellenére taxizgatott éveken keresztül a XI. kerületi önkormányzat pénzéből, hogy a hivatal biztosított neki szolgálati autót, írja a Magyar Nemzet. 

A Magyar Nemzet birtokába jutott több mint ötvenoldalas lista alapján az elmúlt öt évben az újbudai alpolgármesterek és azok munkatársai több száz alkalommal utaztak taxival, miközben a kerület gépjárművet biztosított nekik sofőrrel együtt. A lap forrásai szerint azonban a lista tetemes részéért a Párbeszéd – Zöldek társelnöke és a kerület alpolgármestere, Barabás Richárd felelt.

Ezt megerősítik a Magyar Nemzet birtokába jutott hiteles tulajdoni lapok is, amelyeket összevetve a kerület által vezetett taxilistával, kiderül, hogy az indulások és az érkezések tetemes része a Barabás Richárd által birtokolt ingatlanok közvetlen közelében találhatók.

A Párbeszéd politikusának ugyanis a vagyonnyilatkozata szerint két ingatlanja van, az egyik a Karinthy Frigyes utca és a Móricz Zsigmond körtér sarkán található épületben, a másik pedig a Hengermalom út 8. szám alatt.

Ezen két helyszín pedig 2020. január elseje óta több mint négyszáz alkalommal szerepelt a táblázatban.

A taxizgatásokat tartalmazó listában nem mellesleg számtalan olyan kezdő és uticélt lehet találni, amely gyalogszerrel, vagy pedig kerékpárral is könnyedén megközelíthető. Ilyen volt a 2020 szeptemberében megtett, kicsit több mint két kilométeres táv a XI. kerületi Zsombolyai utca és a Karinthy Frigyes út között, amelynek a legyaloglása mindössze 14 percet vett volna igénybe.

Barabás Richárd mindeközben pártjával rendszeresen a klímavédelem fontosságára, a kerékpározás hasznosságára hívta fel a figyelmet. Ennek jegyében a frissen megalakult balliberális vezetésű újbudai önkormányzat még 2019 végén kihirdette a klímavészhelyzetet, illetve a fővárossal karöltve számos forgalomcsillapító intézkedést hajtottak végre, aminek eredményeként Újbuda útjain is megkezdődött az autósok üldözése.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató