2024. május 25. - Orbán
EUR : 387.34
USD : 357.36
Időjárás ikon21°16°

Medve miatt adtak ki figyelmeztetést Pest vármegyében

Medvét láttak Aszód közelében vasárnap.

A település mezőőre is megerősítette, hogy egy barnamedvéről van szó. Ez nem az első eset, már 2022-ben is a városba látogatott egy, vagy éppen ez a vadállat.

Miközben a többi kamerás gólyafészekhez hasonlóan az aszódit is nagyon sokan figyelik a tojásból kikelő kis gólyák miatt, tegnap óta városunk határának másik "nevezetessége", egy medve is figyelmet követel magának. "Hogy a korábbi években fel-feltűnt állatról van-e szó vagy egy másikról, nem tudni" - olvasható Aszód város Facebook-oldalán egy hétfői bejegyzésben.

Mint írták, az internetre felkerült fotókon valószínűleg egy barnamedve látható. Ecker Bence, a település mezőőre elmondta, az állat nem jelent nagyobb veszélyt az emberekre, mint egy, a kicsinyeivel közlekedő vaddisznó.

Kiemelte, ajánlatos az utakon maradni, és célszerű elkerülni a bozótosokat, erdőfoltokat. Egy közeli találkozás esetén jobb hátrahagyni az embereknek a náluk lévő ételt, és kerülni kell a szemkontaktust, illetve el kell menni a helyszínről.

A Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztály új figyelmeztető táblákat helyez ki a város északi külterületeinek főbb útjai mellé.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató