2024. június 20. - Rafael
EUR : 395.57
USD : 368.31
Időjárás ikon32°22°

Meglőtték Robert Ficót, mentők vitték kórházba (Frissítve - Videó)

Rálőttek Robert Fico szlovák miniszterelnökre a Handlovában (Nyitrabányán) tartott kormányülés után, a helyi kultúrház előtt.

A Dennikn helyszíni tudósítója lövésekről számolt be, és látta, ahogy a mentősök felvették a földről a miniszterelnököt, autóba tették és elszállították.

A helyszínen tartózkodó tanúk szerint Fico az őt üdvözlő emberek közé ment, amikor a lövések eldördültek. Fico ezek után a földre esett.

Az állítólagos támadót a rendőrök elfogták és lefegyverezték. A környéket a rendőrség körbeszalagozta és kiürítette. A testőrök gondoskodtak a többi kormánytag biztonságáról.

A Plus7Dní információi szerint a lövések azután dördültek el, hogy valaki azt kiabálta, „Robo, gyere ide”. Úgy tűnt, a kormányfő épp kezet fogott volna valakivel, amikor eldördült a lövés.

Ficót a lap szerint mellkasán és gyomrán érték a lövések.

A Dennikn által megszólaltatott egyik szemtanú viszont fej- és mellkassérülésekről számolt be.A helyszínen tartózkodó tanúk szerint Fico az őt üdvözlő emberek közé ment, amikor a lövések eldördültek. Fico ezek után a földre esett.

Felfüggesztették a parlament ülését, a kormánypárt az ellenzéket hibáztatja

Zuzana Čaputová köztársasági elnök sajtóközleményben reagált a Robert Fico elleni merényletre

Sokkos állapotban vagyok. Ebben a kritikus pillanatban sok erőt kívánok Robert Ficónak ahhoz, hogy felépüljön a támadásból.

A szlovák parlament ülését is megszakították. Ezt Ľuboš Blaha, a kormánypárti SMER képviselője jelentette be, miközben az ellenzék felé azt mondta, „ez a ti művetek”. Kijelentésére az ellenzéki képviselők kiabáalással és szitkozódással válaszoltak.

 

 

Frissítés:

 

Kijött egy videó arról, hogy Ficót a testőrei bevonszolják az autóba a lövések után:

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató