2024. június 11. - Barnabás
EUR : 393.09
USD : 365.43
Időjárás ikon21°15°

Egy férfi azzal hívta fel a rendőröket, hogy ha a rendőrök nem lövik le, akkor ő nyit rájuk tüzet, majd golyót ereszt a fejébe

„Terrorcselekménnyel fenyegetés” miatt emeltek vádat egy 38 éves cserhátsurányi férfival szemben, aki 2023 szeptemberében részegen hívta fel a Nógrád megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy közölje,

 

ha a rendőrség nem megy ki a lakcímére és a rendőrök nem lövik le, akkor ő nyit rájuk tüzet, illetve golyót ereszt a fejébe.

Azzal is fenyegetőzött, hogy rálő a rendőrök kocsijára, a kapuba pedig Molotov-koktélt tesz. Ezután a segélyhívót is felhívta, majd közölte az operátorral, hogy öngyilkos merényletet fog végrehajtani, és robbantással fenyegetőzött:

 

„Robbantsak valamit? Most komolyan, tüzijátékot szeretne? Ki akarom nyírni magam, és nem egy embert akarok magammal vinni. Molotov koktélt fogok dobni még a rendőrautóra is!”

Amikor harmadszorra is telefonált, ismét a rendőr-főkapitányságot hívta, hogy kérdőre vonja őket: „Na, hol vannak? Majd fognak jönni? Addig robbantsak egyet? Molotov-koktéllal! Csináljak valamit, hogy komolyan gondolják? Most csinálok egy kis robbantást, hogy élvezzék a házi társaságot. Majd utána beszélünk.”

A telefonálások után a TEK ment ki a férfihoz, akit az ügyészség közleménye szerint előállítottak, most pedig vádat emeltek ellene. Két év közügyektől eltiltást kaphat, illetve ki kell fizetnie 362 935 forint bűnügyi költséget.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató