2024. június 22. - Paulina
EUR : 396.43
USD : 369.91
Időjárás ikon34°20°

Hamarosan Romániába utazik Orbán Viktor

Az építési és közlekedési miniszter arról beszélt Nagyváradon egy sajtótájékoztatón, hogy a jövőben a szatmári és a bihari részeken is gazdasági együttműködést alakítanának ki.

Nekünk stratégiai partnerünk a partiumi magyarság a jövőben – jelentette ki Lázár János, építési és közlekedési miniszter csütörtökön Nagyváradon.

Lázár János Cseke Attila szenátorral, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Bihar megyei szervezetének elnökével tartott sajtótájékoztatón elmondta, ennek egyik jele lesz, hogy

június elején Orbán Viktor miniszterelnök a Partiumba látogat és részt vesz RMDSZ kampányában, ezzel érzékeltetve, hogy nemcsak a székelyföldi magyarság az, amely számíthat az együttműködésre és a támogatásra.

A bihari nagyvárosban csütörtökön délután tartandó gazdasági fórumot említve a tárcavezető kifejtette, az eseményen azt vizsgálják, hogy Debrecen és Nyíregyháza fejlesztésével párhuzamosan a szatmári és a bihari részeken milyen gazdasági együttműködésekre és magyar–román kooperációra nyílik lehetőség.

Magyarország európai uniós elnökségének fő célkitűzésévé kívánja tenni Románia schengeni csatlakozásának támogatását, az elsődleges célunk, hogy a schengeni határ megszűnjön Magyarország és Románia között – hangsúlyozta Lázár János, hozzátéve, ehhez egyszerre és együtt társadalmi, gazdasági és nemzeti érdekünk fűződik.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató