2024. június 14. - Vazul
EUR : 394.66
USD : 367.23
Időjárás ikon19°13°

Kocsis Máté: Át kell gondolni, hogyan lehetne jobban szankcionálni a gyűlöletkeltő kommentelést

A frakcióvezető szerint a médiának is meg kell fontolnia, hogy hagyja-e, hogy arctalan, névtelen uszító kommentelők lepjék el a felületeiket.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az InfoRádiónak adott interjújában a Fico-merénylet tanulságaként kifejtette, hogy át kell gondolni, hogyan lehetne jobban szankcionálni a gyűlöletkeltő kommentelést. A beszélgetés során felvetődött az is, hogy fontosnak tartja az olyan személyek védelmének átgondolását, akik fontos közfeladatokat látnak el. Kocsis szerint a szélsőbaloldali antifa támadások célja ugyanaz, mint a szlovák elnök elleni merényleté: a politikai ellenfél megsemmisítése, csupán az eszköz különbözik.

A frakcióvezető szerint a médiának is meg kell fontolnia, hogy hagyja-e, hogy arctalan, névtelen uszító kommentelők lepjék el a felületeiket. Példaként említette, hogy szerinte a Telex teret ad a gyűlöletkeltő kommentelőknek, és sok baloldali online újság nem törli az emberi méltóságot sértő, életellenes kommenteket.

„A Telexet nem kell félteni, ha egy kis gyűlöletkeltésről van szó”

– fogalmazott.Kocsis Máté.

Úgy véli, hogy büntetőjogi felelősségre kellene vonni azokat, akik uszító kommenteket írnak. Hangsúlyozta, hogy ez az a határ, amikor be kell avatkozni.

A politikus szerint nem kizárólag Orbán Viktor fenyegetéseiről van szó, hiszen ha Gyurcsány Ferenc életét fenyegetné valaki, ugyanezt mondaná. Személyes tapasztalatként megjegyezte, hogy soha nem volt testőre, és nem érte semmilyen atrocitás. Bízik abban, hogy Magyarországon nem történhet meg hasonló eset.

Ugyanakkor megdöbbentette, hogy Robert Fico támadója egy mentálisan stabil, értelmiségi ember volt, és ezért nem lehet felkészülni a hasonló támadásokra.

(mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató