2024. június 14. - Vazul
EUR : 394.66
USD : 367.23
Időjárás ikon19°13°

Orbán Viktor: Mostantól kétszeres erővel, egymagunk kell harcolnunk

A magyar miniszterelnök üzent a Facebookon.

A szlovákiai választást követő kormányváltással Szlovákia elindult a békepártisághoz vezető úton. Ez nagy segítseg volt Magyarország számára. Most ezt a folyamatot akasztották meg, lőtték keresztbe.

A szlovák miniszterelnök ellen egy baloldali aktivista merényletet követett el. A legfontosabb hónapokban Robert Fico kiesett a munkából. Bizakodunk a felépülésében, de ma egyedül kell küzdenünk a békéért.

Mostantól kétszeres erővel, egymagunk kell harcolnunk. Minden eddiginél nagyobb jelentősége lett az európai választásnak. Véget kell vetni az erőszaknak! El kell mennünk és a békére kell szavaznunk június 9-én!

Baloldali aktivista - a baloldali média oroszpártinak állítja be Cintulát

Fico támadója korabban ukránpárti gyűléseken vett részt. Április 24-én Juraj Cintulát a kormányellenes jelszavakat hangoztatók, a hatóságokat szidalmazók és kiabálók között látták:

"Éljen soká Ukrajna!" - látható a helyi média által közzétett felvételeken.Amikor Juraj Cintula szerdán megtámadta Szlovákia miniszterelnökét, tettét azzal magyarázta, hogy "nem ért egyet a kormány politikájával".

Fico jelenleg kórházban van. A Pravda szerint a hasi vérzés elállt, de a politikusra még vár egy csípőműtét.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató