2024. június 01. - Tünde
EUR : 388.43
USD : 359.16
Időjárás ikon21°16°

Putyin Kínába ment Hszi Csin-Pinghez

Csütörtökön érkezett Kínába Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy Hszi Csin-Ping kínai elnökkel találkozzon. Egy héttel azután, hogy a kínai elnök Franciaországban és Szerbiában, majd Orbán Viktornál járt Magyarországon. Legutóbb ezeket a találkozásokat sikerült egy helyre szervezni, 2023 októberében, amikor Orbán Viktor Pekingbe utazott, hogy részt vegyen az Egy övezet, egy út fórum harmadik csúcstalálkozóján, a fórumon ott volt az orosz elnök is.- visítja a Soros blogja.

A BBC beszámolója szerint Putyint gigantikus ünnepséggel fogadták Kínában, egy katonai zenekar eljátszotta az orosz nemzeti himnuszt, majd a kínai himnuszt. A BBC azt írja, „biztonsági és külügyi kérdések szerepelnek” a két elnök napirendjén, de amit már biztosan lehet tudni a kínai állami média beszámolójából, hogy a kínai elnök gratulált Putyinnak az újraválasztásához.

Az orosz és a kínai elnök a BBC szerint várhatóan kereskedelmi megállapodásokat írnak alá, a legfontosabb kérdés pedig, hogy Kína korlátozza-e az Oroszországnak nyújtott gazdasági támogatását.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató