2024. július 23. - Lenke
EUR : 390.06
USD : 358.25
Időjárás ikon32°21°

Herényi Karcsi is felsorakozott Poloska Peti mögé

Magyar Péter, a baloldal legújabb messiása tegnap a Balatonon szónokolt.

Demszky Gábor után egy újabb nagyágyú környékezte meg a poloskát.

Herényi Károly, a kaméleon újra beáll egy messiás mellé, tette ezt Márki-Zay Péterrel is...

Mutatjuk a videót:

Herényi Károly 1989-ben lett a Magyar Demokrata Fórum (MDF) tagja, 1998-tól – több cikluson keresztül – egészen 2009-ig országgyűlési képviselő volt, 2004-től az MDF frakcióvezetője egészen a párt parlamenti frakciójának 2009-es megszűnéséig. Az MDF 2010-ben nem kapott annyi szavazatot, hogy bejusson a parlamentbe.

Herényi Károlyt és Dávid Ibolyát, az MDF elnökét 2009-ben gyanúsítottként hallgatta volna ki a Legfőbb Ügyészség abban a lehallgatási botrányban, amelyben Szilvásy György, a Gyurcsány-kormány titkosszolgálatokat irányító minisztere és Tóth Károly, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának egykori szocialista alelnöke is érintett volt. 

A vád szerint a két egykori MDF-es politikus egy titokban rögzített hangfelvétel nyilvánosságra hozásával fenyegette meg 2008 szeptemberében Almássy Kornélt, aki ennek hatására visszalépett attól, hogy az MDF elnökjelöltje legyen. 

A személyes adattal visszaélés miatt indult büntetőügyben a Pesti Központi Kerületi Bíróság 2012-ben nem jogerősen mind a négy vádlottat felmentette a vádak alól, de 2013 januárjában a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék hatályon kívül helyezte a korábbi döntést, és új elsőfokú eljárást rendelt el három vádlottnál, csak Tóth Károly felmentését emelte jogerőre.

A Fővárosi Törvényszék végül 2016-ban ítéletet hozott, megrovásban részesítette Dávid Ibolyát és Herényi Károlyt, akik bűnösek társtettesként elkövetett kényszerítésben. Herényi az ítéletet követően azt nyilatkozta: 

az ítéletnek semmi köze az igazsághoz, és megítélése szerint már a vádak is hamisak voltak, ezért csak rossz ítélet születhetett.

Herényi Károly a Fidesz-MDF pártszövetség és közös kormányzás idején még antikommunista szerepben tetszelgett, azonban később mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy az egykor volt demokrata fórum korábbi somogyi elnöke, volt frakcióvezetője jó kapcsolatot ápolt a baloldallal.

Herényi 2010 óta különböző médiaszereplései során rendszeresen bírálja a kormányt és személyesen Orbán Viktort is támadja.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató