2024. június 12. - Villő
EUR : 394.89
USD : 367.51
Időjárás ikon20°14°

Szijjártó: “Nekem nem fér bele, hogy bárki bárkinek a haláláról kommentelgessen”

Nekem nem fér bele, hogy bárki bárkinek a haláláról filozofáljon egy kommentben, vagy bárkinek a megöléséről írjon, ezt pozitív színbe tüntesse fel, “mint valami jó dolog, vicc és arra szervezkedjen” - mondta az ATV kérdésére Szijjártó Péter, ezért szerinte helyes Kocsis Máté kezdeményezése, hogy “ezt gátak, határok közé kell szorítani”. 

Potenciális rosszindulatú emberek malmára nem akarják hajtani a vizet, ezért a személyes biztonságával kapcsolatos kérdésről - megértést kérve - nem beszélt  Szijjártó Péter, amikor a Fico merénylet kapcsán egy mai sajtótájékoztatón kérdezték.

A külgazdasági és külügyminiszter az ATV kérdésére, hogy Kocsis Máté allamilag, törvényi úton korlátozná az életellenes, emberi méltóságot sértő kommenteket - és ezzel elejét lehetne-e venni valamennyire a Fico elleni merénylethez hasonló támadásoknak, azt mondta: egyetért azzal, hogyha “valaki interneten vagy bárhol valaki más megölésével fenyeget, valakinek a megölésére szervezkedik, akkor azt komolyan kell venni”.

“Az nekem nem fér bele a jópofa, arcnélküli kommentelgetésbe. Mégiscsak emberélezekről beszélünk. Robert Foco esete megmutatta, hogy sajnos itt Közép-Európában is előállhat olyan helyzet, hogy politikai okokból egy baloldali progresszív merénylő megtámadhat egy miniszterelnököt, csak mert szuverén békepárti politikát folytat” - jelentette ki Szijjártó Péter.

Nekem nem fér bele, hogy bárki bárkinek a haláláról filozofáljon egy kommentben, vagy bárkinek a megöléséről írjon, vagy ezt pozitiv színbe tüntesse fel, “mint valami jó dolog, vicc és arra szervezkedjen - nyomatékosította a miniszter, hangsúlyozva: helyes Kocsis Máté frakcióvezető kezdeményezése, hogy “ezt gátak, határok közé szorítsuk”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató