2024. június 12. - Villő
EUR : 394.89
USD : 367.51
Időjárás ikon20°14°

Toroczkai László: Magyar Péter a Mi Hazánk témáit és szlogenjeit lopja

A Mi Hazánk elnöke szerint Magyar Péter a Fidesz válságtünete, szavazókat viszont az ellenzéki pártoktól visz. Magyar megjelenése után már csak egy EP-mandátumra merne fogadni, de szerinte bekerülhetnek a Fővárosi Közgyűlésbe is.

Toroczkai László szerint négy potens politikai erő van, akik bejuthatnak az Európai Parlamentbe: a Fidesz, a DK, a Tisza Párt és a Mi Hazánk. Saját pártja bejutásában biztos, de Magyar Péter megjelenése óta kettő helyett csak egy mandátumra merne fogadni – mondta a Telexnek adott interjújában a pártelnök.

Toroczkai szerint Magyar Péter a Fidesz válságtünete, de szavazókat az ellenzéki pártoktól visz.

Budapesten szerinte közgyűlésbe kerülhetnek a listás rendszer visszaállításával, amelyet azért nem szavaztak meg, mert nem voltak rá felkészülve, hogy a Fidesz ennyire tisztességtelen játékot játszik. Óriási teljesítménynek tartja, hogy egyedül is minden vármegyében és a fővárosban is listát tudtak állítani.

A móri polgármestert, Fenyves Pétert a Fidesztől csábították át, ő szerinte tisztességes hazafi, aki tisztességesen vezette a várost.

EP-képviselőjelöltjükről, Borvendég Zsuzsannáról tudta, hogy a Magyarságkutató Intézetnél dolgozott, ez szerinte nem gond, mivel szakmai munkát végzett, de Toroczkai számított rá, hogy Borvendéget a kampány alatt kirúghatják, ezt a Fidesz azért nem merte megtenni, mert nem akar szavazókat veszíteni.

Toroczkai szerint a DK és Magyar Péter is hazugsággal kampányol, amikor azt állítják, hogy az EP-választáson meg tudják buktatni a kormányt.

Magyar szerinte a Mi Hazánk témáit és szlogenjeit lopja, ahogy korábban a Fidesz is. De szerinte már ők sem harmadik utas párt, mert igazából két út van, rajtuk kívül mindenki más globalista politikát képvisel. 

Magyar Pétert arra is felszólította, hogy nevezze meg és bizonyítsa, hogy melyik Mi Hazánkos képviselők vannak a Fidesz fizetési listáján. A Fidesszel nem ülnének be egy frakcióba az Európai Parlamentbe, a német AfD-vel viszont együttműködnének a párt ügynökbotrányai ellenére.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató