2024. június 12. - Villő
EUR : 394.89
USD : 367.51
Időjárás ikon20°14°

„Hitetleneket” akart meggyilkolni egy 14 éves lány Grazban

A grazi rendőrség letartóztatott egy terrortámadásra készülő 14 éves montenegrói lányt, aki késes terrortámadást akart elkövetni a belvárosban. A fiatalnál fegyvereket – baltát, kést – és az Iszlám Állam propagandaanyagait, valamint a támadáshoz tervezett ruházatot foglalta le a rendőrség.

A terve az lett volna, hogy teljesen feketébe öltözve egy baltával és egy késsel annyi járókelőt ölt volna meg, amennyit csak tud, a végén pedig magával is végzett volna. A rendőrség szerint a célja az volt, hogy „hitetleneket” gyilkoljon.

A rendőrség egyébként chatek és a közösségi média megfigyelése révén bukkant a lányra, aki a tervéhez szükséges felszerelésről képeket küldött külföldre „hasonló gondolkodásúaknak”. Az első vizsgálat során kiderült, hogy a 14 éves lány az Iszlám Állam propagandaanyai mellett számos harci és kivégzési videót is összegyűjtött. A lány egyébként az ügyvédje tanácsa ellenére sem tett beismerő vallomást a kihallgatása során.

A grazi államügyész elrendelte a javítóintézetbe szállítását, és előzetes letartóztatásba helyezték az újabb bűncselekmény elkövetésének és elrejtőzésnek a veszélye miatt.- írta az euronews.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató