2024. június 25. - Vilmos
EUR : 395.49
USD : 369.13
Időjárás ikon29°17°

Kamu Geri szerint nem érkezett külföldi pénz a 2019-es kampányba, minden törvényesen történt

Az alkalmatlan főpolgármester azt állította, hogy az összes kampánya minden magyar jogszabálynak megfelelő módon történt.

A Magyar Nemzet birtokába került információcsomag szerint a Bakony Rentál Kft., egy főként gépjármű-bérbeadással foglalkozó cég, rejtélyes külföldi forrásból 112,5 millió forintot kapott a 2019-es önkormányzati választás előtt. A cég tulajdonosa Mravik Zsolt, aki Karácsony Gergely bizalmasának, Tordai Csabának az élettársa. Mravik Zsolton keresztül egy városházi közvetítő segítségével 75 millió forint jutott el a Mindenki Budapestért nevű szervezet vezetőjéhez, a főpolgármester másik bizalmasához, Perjés Gáborhoz.

Perjés rövid időn belül több részletben ezt a pénzt bankszámlára helyezte, figyelve arra, hogy mindig tízmillió forint alatti összeget tegyen el egyszerre. Karácsony Gergely ugyanakkor hazugságnak nevezte a Magyar Nemzet által feldolgozott információkat. 

Bár a főpolgármester nem mondta ki, hogy nem érkezett külföldi pénz a kampányába, azt állította, hogy

az összes kampánya minden magyar jogszabálynak megfelelő módon történt.

A Magyar Nemzetnek elmondta, hogy senkitől nem fogadtak el olyan adományt, amiért később bárki cserébe kért volna valamit. Szerinte minden szempontból jogszabályszerű és helyes volt, amit a kampány során tettek. Ugyanakkor megerősítette, hogy Tordai Csabával napi kapcsolatban áll, és rendszeresen beszélnek. Tordai az egyik legfontosabb munkatársa a főpolgármesternek, de arról, hogy ezzel az üggyel kapcsolatban egyeztetett-e bármikor is Tordai Csabával, már nem válaszolt.

A videót itt tekinthetik meg:

 

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató