2024. június 25. - Vilmos
EUR : 395.49
USD : 369.13
Időjárás ikon29°17°

Medvegyev viccelődik: A NATO azt akarja, hogy egész Ukrajnát ellenőrizzük

A humorban a realitás, hogy a Nyugat nagy hatótávolságú fegyverekkel látja el Kijevet, amire az oroszoknak reagálni kell.

Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese a Telegram-csatornáján némi maliciózus humorral így fogalmazott: 

Az idióta NATO-stratégák őszintén azt akarják, hogy Oroszország egész Ukrajnát ellenőrizze. Ezért adnak Kijevnek egyre több nagy hatótávolságú fegyvert” 

– írta a politikus, amiről a RIA Novosztyi számolt be.

Szerinte így Oroszország kénytelen lesz még nagyobb védelmi övezetet kialakítani Oroszország határainál, hogy ezzekel a fegyverekkel ne érhesse el Ukrajna Oroszországot.

Medvegyev szerint, ha Ukrajna nyugati támogatása folytatódik, akkor „az egészségügyi övezet valahol a lengyel határnál lesz. Vagy magában Lengyelországban, és ez már tényleg veszélyes.”

Emlékeztetett arra, hogy Oroszország már taktikai atomfegyverekkel való gyakorlatozásról is tett bejelentést, és ezeknek a fegyvereknek a meghatározása meglehetősen elnagyolt – írta Medvegyev.

Az egykori állam- és kormányfő  posztjában elsősorban az 550-650 kilométeres hatótávolságú Storm Shadow/SCALP-EG rakétákról írt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató