2024. június 12. - Villő
EUR : 394.89
USD : 367.51
Időjárás ikon20°14°

Orbán Viktor azt várja, hogy „nagyon meg tudjuk nyerni az európai választást”

„A magyarok szerintem nagyon nagy többsége a béke oldalán áll. Ezért is kell, és ezért is várom, hogy nagyon meg tudjuk nyerni az európai választást” – jelentette ki az országjárásáról készült új videójában Orbán Viktor, amelyet a Magyar Nemzet szemlézett. A miniszterelnök szerint a magyarok pontosan tudják, hogy milyen a háború. Volt benne részünk, az idősebbek talán még személyesen is emlékeznek rá. „Tudják, hogy mit, milyen veszteséget okoz az emberéletben, de azt is tudják, hogy tönkrevágja, elsodorja egy ország jól működő gazdaságát is. Ennek a szélén egyensúlyozik most az európai gazdaság. 

Ha bemennek a boltba, látják az árakat, és tudhatják, hogy azok nem békebeli árak” 

– mutatott rá Orbán Viktor. Hozzátette: ma azért magasak az árak, mert háború van, az megnöveli a hitelek kamatát, megnöveli az energiaköltséget, így a szállításköltséget, a vállalkozók óvatosabbak lesznek, nagyobb tartalékot képeznek, ami megnehezíti az emberek életét.

„Tehát amikor a béke mellett érvelünk, akkor nemcsak a keresztény humánum beszél belőlünk, nemcsak a magyar történelem tanulsága beszél belőlünk, hanem a jól felfogott anyagi, gazdasági érdekünk is.

Nekünk tűzszünet kell, béketárgyalások, és a háború minél gyorsabb lezárása” – mondta a kormányfő.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató