2024. június 12. - Villő
EUR : 394.89
USD : 367.51
Időjárás ikon20°14°

Csintalan Sanyi: „Jelen állás szerint úgy tűnik, ez a nép igen fogékony a hazugságra”

A politikai elit egy jelentős része - és nem a 90-es évek politikai elitje - hosszú ideje azzal legitimáltatja magát az önkormányzatig bezárólag, hogy a politika hazug, a pártpolitika szitokszó – mondta a KlikkTV Mélyvíz című műsorában a napraforgó Csintalan Sándor.

Az MSZP után a Jobbikkal szimpatizáló, majd ismét szoci politikus rámutatott, hogy eközben a választópolgárok jelentős része a demokrácia ellen lett hangolva és nemcsak Orbánék részéről. „Jelen állás szerint úgy tűnik ez a nép igen fogékony a hazugságra.” 

Szerinte őrült nagy felelőssége a DK-MSZP-Párbeszéd koalíciónak, hogy 2026-ra legyen egy olyan politikai alternatíva, olyan politikai szerkezet, amelyik szembe megy a jelenlegi nacionalista, áruló politikával. Ha lesz ilyen, vagy ezután a választás után ezt felismerik, hogy kell analízis, diagnózis, program, akkor egy ilyen kétéves folyamatnak lennék a kampányfőnöke – tette hozzá.

A műsorban azt is kifejtette, lehet-e igennel vagy nemmel válaszolni a háború- vagy békepártiságra, és a szlovák miniszterelnökkel szemben történt merénylet kapcsán arra is rámutat, hogy Orbán Viktor kijelentette, minden pofon, amit a baloldal kap az jó helyre megy. A hergelés, a gyűlöletkeltés, az indulati politizálás, az életveszélyes – fogalmazott.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató