2024. június 25. - Vilmos
EUR : 395.49
USD : 369.13
Időjárás ikon29°17°

Őrizetbe vették a verőcei baleset szállodahajójának kapitányát

Gyanúsítottként hallgatták ki és segítségnyújtás elmulasztása gyanújával vették őrizetbe annak a szállodahajónak a kapitányát, aminek egy motorcsónak ütközött Verőcénél, írja az RTL.

A motorcsónakban nyolcan ültek, közülük egy férfi kiúszott a partra a Duna kerítéses szakaszánál. Eddig két holttestet találták meg, öt embert még nem találtak meg, a rendőrség szerint most már minimális az esélye annak, hogy élnek.

Őket több százan keresik.

A rendőrök az érintett motorcsónaknál és a szállódahajónál is szemlét tartottak, valamint az utóbbi jármű kapitányát a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály beosztottjai gyanúsítottként hallgatták ki kétrendbeli, halált eredményező segítségnyújtás elmulasztása bűntett, valamint hatrendbeli segítségnyújtás elmulasztása vétség miatt.

A rendőrök gyanúja szerint a kapitány a balesetet követően a saját hajójának személyzetét nem riadóztatta, a mentési protokoll előírásait nem hajtotta végre, és semmiféle intézkedést nem tett arra vonatkozóan, hogy a mentésre szoruló személyeket kimentse, továbbá a hajót sem állította meg.

A férfit őrizetbe vették, érdemi vallomást azonban nem tett a terhére rótt bűncselekményekkel kapcsolatban, közölte honlapján a rendőrség.

A rendőrök továbbra is vizsgálják az eset körülményeit, amely során már 25 tanút hallgattak ki, köztük a szállodahajó személyzetének tagjait, az utasokat, és külső tanúkat is. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató