2024. június 15. - Jolán, Vid
EUR : 397.66
USD : 371.92
Időjárás ikon26°13°

Dobrev úgy érzi, Magyar Péter rálépett Márki-Zay útjára

Dobrev Klára jobb eredményre számít június 9-én a DK-MSZP-P listától, mint amilyet a pártok 2019-ben elértek. Erről a három párt EP-listavezetője a Spirit FM Harcosok Klubja című műsorában beszélt. 

Dobrev szerint a magyar politika elindult egy rossz irányban 2023-tól kezdve, hogy egyik oldalról soha nem látott mértékben elkezdett erodálódni a Fidesz szavazóbázisa. „Brutális helyzetben van az ország, az embereknek elfogyott egyszerűen a tartaléka, és ezt nemcsak anyagi értelemben mondom, hanem lelkileg is, az egészségügyben, a tanításban, nemcsak a pénzük fogyott el. És lehetett ezt látni a Fidesz támogatottságán, folyamatosan csökkent egészen idén év elejéig. 

Másik oldalról pedig nagyon szétcsúszott az ellenzéki oldal. Erre adott nagyon természetes válasz volt az, hogy voltak pártok, voltak politikusok, akik túl tudtak lépni a korábbi problémákon, piszkálódásokon vagy éppen sértődéseken, és azt érezzük, hogy Orbán rendszerét legyőzni ez egy sokkal fontosabb feladat. Ez van az MSZP, a Párbeszéd és a Demokratikus Koalíció közössége mögött” – ezzel indokolta Dobrev a DK- az MSZP és a Párbeszéd közös listaállítását.

Magyar Péterről Dobrev Klára a műsorban azt mondta: „Aki ebben az orbáni önkényben nem érti, hogy az első számú ellenfelünk mindig Orbán rendszere lesz, és amíg Orbán rendszere van, addig ebben az országban nem lesz tisztességes élet, és ezért úgy gondolja, hogy az ellenzéket kell-e váltani, az minden egyes alkalommal Orbán rendszerét erősíti. És én most azt látom, hogy Magyar Péter rálépett a Márki-Zay Péter-i útra” – mondta Dobrev Klára.

Arra a kérdésre, hogy ha ennyire optimista a saját esélyeiket illetően, miért Magyar Péter gyűléseire kíváncsiak több ezren országszerte, Dobrev Klára így válaszolt: „Hát elképesztően kíváncsiak vagyunk mindannyian, mondom magamat is beleértve. 

"Jött valaki, aki az elmúlt évtizedet, sőt több mint egy évtizedet a NER belső bugyraiban töltötte. Legutoljára Simicska Lajosnál lehetett ezt érzékelni, csak neki nem voltak ilyen ambíciói. Úgyhogy most is mindenki, és még van három hét, lélegzetvisszafogva várja, hiszen mégiscsak azt az ígéretet kaptuk, hogy itt valami egyszer csak elhangzik, és érzékelem is az érdeklődést, a kíváncsiságot, és nagyon érzékelem a csalódottságot is, ami már megjelent, hogy még mindig nem tudtunk meg semmit. 

Tehát, hogy az Istennek nem jön egyetlen egy olyan információ sem, ami megrengetné Orbán rendszerét. Szerintem egy tisztességes párt és politikus, ha van olyan tudomása, amely arról szól, hogy az Orbán rendszerének korruptságát, erkölcstelenségét, mutyizását bizonyítja, akkor ezeket azonnal nyilvánosságra kell hozni. Én azt tudom ígérni mindenkinek, hogy amennyiben akár a DK, akár az én tudomásomra jut ilyen papír, én azt azonnal nyilvánosságra hozom, és nem kezdek el játszadozni velük".

Arra a felvetésre, hogy Gyurcsány Ferenc hét évvel ezelőtt bizonyítékok nélkül beszélt svájci bankszámlákról, Dobrev Klára így reagált. „Abban a pillanatban, ahogy megkapta az információt, azonnal a nyilvánossághoz fordult. Nem kezdett el mutyizni vele, zsarolgatni vele, játszadozni vele.” Arra a felvetésre, hogy konkrétumokat nem tudtunk meg végül ezekről az állítólagos számlákról, Dobrev Klára azt válaszolta: Sajnos nem, mert megijedt az illető és nem mutatta be a bankszámlát.”

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató