2024. június 16. - Jusztin
EUR : 397.66
USD : 371.92
Időjárás ikon24°18°

Orbán Viktor is beszédet mond a Békemeneten

Sajtótájékoztatón ismertették az idei, sorrendben a tizedik békemenet programját a szervezők és a békemenet közismert képviselői.

Amint a tájékoztatón elhangzott, június elsején, szombaton délelőtt 11 órától gyülekezhetnek a résztvevők a Lánchíd pesti hídfőjénél és a Széchenyi István téren.

Innen délután egy órakor, a híd lábától indul a menet az Antall József rakparton át a Margit hídig, majd a hídról a margitszigeti nagyrétre, a Víztorony elé, ahová körülbelül délután háromra ér be mindenki.

Itt várja a vonulókat a felállított színpad, ahol Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mond.

Amint a tájékoztatón elhangzott, óriási felelősség nehezedik ezúttal a résztvevőkre, mert nemcsak Magyarország, hanem vonulásukkal egész Európa békéje mellett is hitet tesznek. Ahogy Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője kifejtette, félelmetesen aktuálissá vált a Kossuth-nóta refrénje: „mindnyájunknak el kell menni!”

Newton III. törvénye magyarázza azt a fizikai jelenséget, ami az első békemenetet kiváltotta, és ami ma még inkább érvényesül – magyarázta az idézet okát Bencsik András.

A ránk ható erőt csak egy azzal azonos nagyságú, de ellentétes irányú erővel tudjuk megállítani. Ma az Európai Unióban egyre nagyobb nyomás nehezedik a tagállamok polgáraira, hogy támogassák az uniós vezetők világháborús törekvéseit. Így hát óriási jelentősége van annak, hogy hányan veszünk részt a békemeneten, mert ahogy az első alkalommal is megtorpanásra kényszerítettük a magyarországi demokrácia ellen szövetkező európai elitet, most is ezt kell tennünk.

De most nagyobb a tét és nagyobb a nyomás, ezért sokkal többen kell, hogy kiálljunk és vonuljunk, de már nem csupán a magunk, hanem az egész földrész békéjéért. Aki eljön és részt vesz a békemeneten, Isten áldásával történelmi tettet hajt végre.

Eddig, és ne tovább! – ezt kívánják üzenni a június 1-jén megrendezendő békemeneten Európa „háborús pszichózisban égő” vezetőinek a demonstráció szervezői a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítójának, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) elnökének közlése szerint.

Csizmadia László szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón közölte: abban a helyzetben vonul majd a békemenet, amikor Párizs, London és talán Berlin is atomháborút vizionál, feledve Hirosimát és Nagaszakit.

Azt is üzenik, hogy június 9-én az Európai Unió választópolgárai szavazataikkal dönthetnek a béke mellett, megállíthatják az orosz-ukrán háború borzalmait, halál helyett az életet választhatják – tette hozzá.

Hangsúlyozta:

az Európai Parlamentbe csak békepárti, szuverenista képviselőket kell küldeni.

„Ne engedjük, hogy pénzmágnások korrumpálható szolgáikkal államaink gyarmatosítását készítsék elő” – hangoztatta Csizmadia László.

Széles Gábor nagyvállalkozó úgy fogalmazott, hogy az ország egy szerencsére csak kisebbik részének tetszik, ha lázítják. Hitler iránt is rajongtak, ám, ha tudták volna a németek, hogy hová vezeti őket, nem rajongtak volna érte – fűzte hozzá.

Bayer Zsolt szerkesztő-publicista azt mondta, hogy 20-30 évvel ezelőtt senki nem gondolta volna, hogy az a Nyugat, amelyre a vasfüggöny mögül évtizedekig vágyakoztunk, úgy fog kinézni, ahogy ma kinéz: káosz, anarchia és bizonytalanság jellemzi. Ez a Nyugat a háború eszkalációjában utazik, miközben Magyarország a béke szigete. Aki szeretné, hogy az is maradjon, ott a helye a békemeneten – mondta Bayer Zsolt.

Stefka István újságíró úgy vélekedett, hogy a 2012-es békemenet mellett, amikor Orbán Viktor „megmentése” volt a tét, a mostani a legfontosabb, hiszen ezen a béke a tét. Ezért baloldaliakat is várnak, hiszen ilyen vészhelyzet soha nem volt még – jelezte.

Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF-CÖKA szóvivője úgy fogalmazott, hogy új gyűlölethullám tanúi vagyunk, ami polgárháborús viszonyokat eredményezhet. Azt mondta, Robert Fico szlovák miniszterelnök háborúpárti gyűlöletkeltés áldozatává vált, ezért Orbán Viktor miniszterelnök egyedül maradt a békéért való küzdelmében az Európai Unióban. Ezért is fontos, hogy mindenki álljon ki a békepárti magyar kormány mellett – közölte.

Fricz Tamás politológus, a CÖF-CÖKA kuratóriumának tagja kiemelte: egy „új politikai képződmény” vezetője, aki olyan hálózat tagja, ami a háború pártján áll, azzal büszkélkedik, hogy nagy tömegeket tud az utcára vinni. Ezért is fontos, hogy minél többen legyenek ott a békemeneten, hogy megmutassák, még többen állnak a béke mellett – tette hozzá. Kijelentette, meg kell erősíteni az Európai Unióban a nemzeti, szuverenista oldalt, és le kell váltani a brüsszeli háborúpárti elitet.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató