2024. június 15. - Jolán, Vid
EUR : 397.66
USD : 371.92
Időjárás ikon26°13°

Poloska megkapta a magáét a DK-tól és a Momentumtól

Magyar Péter a közösségi oldalán üzent Papp Dánielnek, az MTVA vezérigazgatójának szerdán, miután kiderültek a választási vita részletei. Hogy ott lesz-e a szópárbajon, az nem derült ki. Továbbá arra kérte a vitára meghívott pártok képviselőit, hogy csatlakozzanak a Tisza Párt felhívásához. A DK és a Momentum már reagált is.

A Tisza Párt alelnöke közölte, hogy „azokkal a feltételekkel, amiket Papp »Hírhamisító« Dániel és Rogán Antal diktálnak, nem lehet vitát tartani. Az nem vita, hogy a hatalmas tömegbázissal rendelkező és a nullaszázalékos pártok vezetőit egyszerre hívják meg, és mindenki kap összesen 7 (!) percet, hogy elmondjon egy monológot, és aztán 1 percet kap, hogy reagáljon a másik 10 résztvevő által elmondottakra”.

A hatalmi elit retteg, hogy esetleg eljutna több millió honfitársunkhoz, hogy miként tették közösen tönkre a hazánkat, és hogyan vált Magyarország az unió második legszegényebb és legkorruptabb tagállamává, miközben negyvenezermilliárd forint érkezett az uniótól, és hogy miként tették tönkre a magyar oktatást és az egészségügyet és szinte mindent – írta Magyar Péter, aki szerint Papp Dániel hazudik az európai emberek által legfontosabbnak tartott témákról.

Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke és EP-képviselője, a közös lista kampányfőnöke a Facebookon reagált Magyar Péter szavaira az MTVA-vitával kapcsolatban.

Hagyjuk már a nyavalygást a vitákról! Nem kibúvókat kell keresni és kifogásokat gyártani.

Nem a hírhamisító »köztévé« vitájáról kell vitatkozni. Hanem el kell menni az összes vitára, és állni kell a sarat. Bátran. Dobrev Klára így tesz. Ott volt a Partizán-vitán, ott lesz az összes többin is – fogalmazott Molnár Csaba, hozzátéve, hogy arra hivatkozva nem menni az RTL, az ATV és a Blikk vitájára, hogy a „köztévén” nem demokratikusak a szabályok, egyszerűen nevetséges, és ez az emberek lenézése. Mint írta, remélik, hogy Deutsch Tamás és Magyar Péter elmennek a vitákra a kibúvók keresése helyett.

Donáth Anna, a Momentum elnöke és EP-listavezetője a köztelevízióban szervezett vitával kapcsolatban pedig azt írta: Magyar Péternek sok igazsága van abban, hogy a köztévé ezt a vitát csak megúszni akarja, hogy minél kevésbé sérüljön benne a Fidesz.

De mégiscsak túlzás, hogy aki nem kizárólag úgy, arról és akkor hajlandó vitázni, ahogy Magyar Péter akarja, arról kijelenti, hogy a rendszer része – ez a Fidesz retorikája, amitől megszabadítani szeretnénk az országot.

Ott leszek a köztévés vitán, hogy elmondjam a fideszes választóknak: egyedül Orbán Viktornak köszönhető, hogy nem érkeznek az uniós pénzek Magyarországra. Annak, hogy képtelenek abbahagyni a lopást. Annak, hogy nem hajlandóak csatlakozni az Európai Ügyészséghez – közölte a Momentum elnöke, aki azt javasolja Magyar Péternek is, hogy jöjjön el, és beszéljen a köztévét néző fideszes választókhoz, mondja el, hogyan látta belülről a rendszer működését, mondja el, hogy szerinte miben hazudik a kormány, és mondja el, hogy mit gondol a köztévé vitaszervezési folyamatáról.

„Ne a vita feltételeiről vitatkozzon, hanem vegyen végre részt egy EP-listavezetői vitán! És legyen ott a többi vitán is. Mert a vita demokratikus minimum. Nem kegy vagy lehetőség, hanem valami olyasmi, amivel tartozunk a választóknak”

– tette hozzá Donáth Anna. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató