2024. június 25. - Vilmos
EUR : 395.49
USD : 369.13
Időjárás ikon29°17°

Szuverenitásvédelmi Hivatal: öt és fél millió dollár érkezett a baloldalhoz

A szervezet szerint Soros György pénzelte a baloldalt. Feltárták azt is, hogy a választások tisztasága továbbra is veszélyben van Magyarországon.

Kiadta jelentését a Szuverenitásvédelmi Hivatal a DK–Jobbik–Momentum–MSZP–LMP–Párbeszéd választási szövetség tiltott külföldi finanszírozásáról, miután megvizsgálta az X közösségi platformon megjelent felvételek vágatlan verzióit, amelyeken az érintett szereplők beszélnek a magyarországi választások és a magyar politika befolyásolásáról.

A hivatal szerint a felvételek hitelesek, nem manipuláltak, és megerősítik a tényt, hogy az érintett nemzetközi hálózat a saját céljai érdekében avatkozott be a 2022-es magyar választásokba, megsértve ezzel hazánk nemzeti szuverenitását

– írja a Magyar Nemzet.

A közösségi médiában is közzétett közleményében a Szuverenitásvédelmi Hivatal arról is beszámolt, hogy:

- A hálózat legkésőbb a 2019. évi önkormányzati választások során is működött, és Karácsony Gergely főpolgármester-jelölti kampányában is feltűnt. 
- A hálózat jelenleg is aktív, egész Közép-Európára kiterjedő politikai és üzleti érdekei vannak. 
- Befolyásolási kísérleteik célja, hogy olyan politikai erőket juttassanak hatalomra, amelyek az érdekeiknek megfelelő döntéseket hoznák meg. 
- A hálózat egyik fő donoraként megnevezik Soros Györgyöt. 
- Az érdekcsoportokkal kapcsolatban az is bebizonyosodott, hogy céljuk az orosz–ukrán háború eszkalációja, amely egyértelműen ellentétben áll hazánk érdekeivel.

A hivatal a jelentésben szereplő információk nyomán arra figyelmezteti a magyar állami szerveket, hogy a bemutatott struktúrák és folyamatok továbbra is súlyosan veszélyeztetik a választási folyamatok tisztaságát és Magyarország szuverenitását.

(vg.hu)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató