2024. június 16. - Jusztin
EUR : 397.66
USD : 371.92
Időjárás ikon26°13°

Újabb botrány Erzsébetvárosban

A Magyar Nemzet beszámolójában szerepel egy szerződés, amelyet a Budapesti Prókátor juttatott el a szerkesztőségbe. A dokumentum szerint egy kerületi háztömb bontásával bízták meg a Hot-Home TTA Kft.-t, ám az ügyletet nem tüntették fel az önkormányzat átláthatóságát biztosító üvegzseb oldalon, 

a komoly nyereséget elkönyvelő cég tulajdonosa pedig  egy önkormányzati, szociális célú lakásban éli világát. 

A több furcsaságot rejtő eset kapcsán a lap kérdéseket tett fel a VII. kerületi önkormányzatnak, ám válasz nem érkezett rá. A 174 millió forintos épületbontási szerződést elnyerő Hot-Home TTA Kft. korábban csak kétmilliós bevételt tudott elkönyvelni, ám később elnyerte a megbízást, majd 2021-re 118 millió forint profitot realizált.

A szerződés tárgya a VII. kerületi Verseny utca 22–24. szám alatti épület lebontása volt. Erről az EVIN Erzsébetvárosi Ingatlangazdálkodási Nonprofit Zrt. – az önkormányzat cége – írt ki egy közbeszerzést, amelyet az említett Hot-Home TTA Kft. nyert.

A felek 2021. augusztus 16-án szerződtek a már említett 174 milliós összegben. A Hot-Home részéről Farkasné Tari Tünde szignálta a dokumentumot. Vele kapcsolatban a Budapesti Prókátor arról írt: szociális célú önkormányzati lakásban lakik a VII. kerületi Dohány utcában annak ellenére, hogy kis híján 120 millió forint landolt cégénél profitként egy év alatt.

Tagad a Gyurcsány-párti polgármester

Korábbi Facebook-bejegyzésében az állt, az említett cég a megbízásait az önkormányzat ingatlangazdálkodási cégénél, az EVIN-nél nyerte el három évvel ezelőtt, hivatalos beszerzésen. „Munkáit rendben elvégezte, a beszerzések eredményét a vesztesek sem vitatták. A cég tulajdonosa pedig, akit nincs szerencsém ismerni, nem bérlője az önkormányzatnak. Valamikor valóban az volt, de azt a lakást még Hunvald György (ma Hunwald György) polgármestersége idején kapta. Sportnyelven szólva: már a félidőben 3-0 ide, és még pályára sem léptünk” – írta Niedermüller Péter. Hozzátette: „Jómagam és Erzsébetváros Önkormányzata megtesszük a szükséges jogi lépéseket mindazon médiumok ellen, amelyek gátlástalanul terjesztik a hamis állításokat.”

Rejtély, hogy a kivitelező Hot-Home TTA Kft. hogyan tudott egy ilyen munkából több mint 67 százalék profitot realizálni – már ha a cég teljes 2021-es profitja ebből az egy projektből származik. 

Az esettel kapcsolatban Tényi István költségvetési csalás bűntett gyanúja miatt közérdekű bejelentést tett a Fővárosi Főügyészségen. 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató