2024. június 16. - Jusztin
EUR : 397.66
USD : 371.92
Időjárás ikon24°18°

A grúz miniszterelnök azzal vádolja az egyik EU biztost, hogy Ficóhoz hasonló merénylettel fenyegette őt

Irakli Kobakhidze grúz miniszterelnök azt mondta, hogy az egyik európai biztos "megijesztette" őt azzal a példával, hogy szlovák kollégája, Roberto Fico ellen merényletet követtek el. Azt nem részletezte, hogy pontosan ki fenyegette meg. Erről az "Ekho Kavkaza" számolt be.



Kobakhidze beszámolt egy európai tisztségviselővel folytatott telefonbeszélgetésről, és "elrettentőnek" nevezte a fenyegetést, amely állítólag a beszélgetés során hangzott el. 

"A velem folytatott beszélgetés során az európai biztos számos intézkedést sorolt fel, amelyeket a nyugati politikusok az átláthatósági törvény (az úgynevezett külföldi ügynökökről szóló törvény - a szerk.) elleni vétó leküzdése után hozhatnak, és miközben felsorolta ezeket az intézkedéseket, megemlítette:

"Látják, mi történt Ficóval, és nagyon óvatosnak kell lenniük"

- mondta Kobakhidze.

Szerinte "a szlovák miniszterelnök elleni támadás mögött az egyik olyan ország különleges szolgálatainak nyomait láthatjuk, amely különösen szoros kapcsolatban áll a globális háború pártjával". A kormányfő azzal vádolta ezt a "pártot", hogy "káoszt akar Grúziába hozni".

Korábban Kobakhidze azt mondta, hogy a globális "háborús párt" megpróbálja Grúziát háborúba rángatni Oroszországgal.

A kormányzó Grúz Álom párt is kommentálta az amerikai törvényjavaslatot, amely választás elé állította Tbiliszit: vagy kemény szankciók vagy a további intézkedésektől függő támogatás a külföldi ügynökökről szóló törvénnyel.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató