2024. június 16. - Jusztin
EUR : 397.66
USD : 371.92
Időjárás ikon24°18°

Dobrev Klára beadta az ügyészségnek a feljelentést

Dobrev Klára, a DK EP-képviselője benyújtotta az ügyészségnek azokat a dokumentumokat, amelyek szerinte bizonyítják, hogy Sulyok Tamás köztársasági elnök magyar földeket játszott át külföldieknek pénzért. Ezt követően a DK árnyék-miniszterelnöke demonstrációval egybekötött sajtótájékoztatót tartott.

Dobrev Klára a kormányinfó ideje alatt érkezett a legfőbb főügyészség épületéhez, hogy átadja az általa aláírt ügyészségi beadványt, amely szerinte bizonyítja, hogy Sulyok Tamás köztársasági elnök évekkel ezelőtt magyar földeket játszott külföldiek kezére. A DK-s politikust néhány tucat szimpátiatüntető várta. Mielőtt bement az ügyészség épületébe, röviden közölte a sajtó képviselőivel, hogy átadja az iratokat, amelyek szerinte bizonyítják, hogy Sulyok Tamás a földmaffia tagja volt.

Szerinte egyértelműen bizonyítják a benyújtott dokumentumok, hogy bűncselekményeket követett el a köztársasági elnök. Mint mondta, kizárólag Polt Péter indíthat eljárást ebben az ügyben.

Ha a legfőbb ügyész nem tesz semmit, szerinte akkor sem változik a tény, hogy Sulyok Tamás bűncselekményt követett el, és le kell mondania.

Mielőtt az ügyészségnek benyújtotta volna a dokumentumokat, a DK árnyék-miniszterelnöke szerdai sajtótájékoztatóján lemondásra szólította fel Sulyok Tamást. „Bizonyítom, hogy Sulyok Tamás köztársasági elnök köztörvényes bűnöző, aki a földmaffia figurájaként, ügyvédként, törvényellenesen, vélhetően bűnszervezetben, pénzért játszott át magyar termőföldeket külföldieknek” – fogalmazott Dobrev Klára.

Közben a kormányinfón is szóba került Dobrev Klára szerdai sajtótájékoztatója, amelyről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, a baloldalon nagy a tolongás, ezért a hamis vádtól sem riadnak vissza a népszerűségért. „Ebben az ügyben legfeljebb ő az, aki bűncselekményt követett el” – tette hozzá.

Dobrev Klára ezzel szemben azt állította az ügyészség épülete előtt, hogy az elévülés ellenére is bűncselekmény történt. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató