2024. június 23. - Zoltán
EUR : 397.62
USD : 371.92
Időjárás ikon27°21°

Házkutatást tartott az adóhatóság és a titkosszolgálat Kamu Geri, ügyvédjénél és társainál

Házkutatást tartott Karácsony Gergely jogi főtanácsadójánál és ügyvédjénél, Tordai Csabánál, illetve több magánlakásban is a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – erről maga a főpolgármester számolt be a Facebook-oldalán. Karácsony politikai leszámolásról beszél, ugyanakkor a hatósági intézkedés nyilvánvalóan a főváros vezetőjének 2019-es külföldi kampányfinanszírozási botrányával van összefüggésben.

Több helyszínen, többek között Tordai Csaba, Karácsony Gergely ügyvédjénél és jogi főtanácsadójánál is volt házkutatás az elmúlt napokban. A NAV akciójáról maga a főpolgármester számolt be a Facebook-oldalán.

Karácsony azt is írta, hogy tegnap a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat készített másolatot Tordai „ügyvédi munkájához használt számítógépéről”. – Az elmúlt tizennégy év, a teljes Orbán-rezsim időszakában végzett ügyvédi tevékenységének iratait, köztük magánokiratokat, magánjogi ügyletek dokumentumait másolták le – írta a bejegyzésében Karácsony, aki ezek után még hosszan érvelt amellett, hogy itt politikai leszámolásról van szó. Tordainál egyébként korábban már a 99 Mozgalom ügyében is volt hasonló hatósági intézkedés.

Hozzátesszük: a NAV-razzia nyilvánvalóan összefügg az ellenzék és Karácsony Gergely 2019-es kampányfinanszírozási botrányával, ami miatt az adóhatóság, Budai Gyula feljelentése nyomán, költségvetési csalás gyanújával nyomozást folytat.

A fideszes politikus azután fordult a hatósághoz és tett több súlyos bűncselekmény miatt feljelentést, hogy a Magyar Nemzet részletes tényfeltáró írást közölt arról, hogy a főpolgármester öt évvel ezelőtti kampányát külföldi forrásból finanszírozták

Mint ismert, a főpolgármester kampányába pumpált külföldi pénz egy észt cégtől érkezett, majd a Városházán dolgozó közvetítő segítségével a 99 Mozgalom botrányából jól ismert Perjés Gáborhoz, a főpolgármester bizalmasához, a kampányt bonyolító Mindenki Budapestért (Mibu) Egyesület irányítójához került, aki több alkalommal összességében 75 millió forintot befizetett a Mibu bankszámlájára.

Azóta kiderült, hogy az észt cég a Seven Chieftains and Partners OÜ, amelynek vezető tisztségviselői Bajnai és Gyurcsány emberei, Ficsor Ádám volt titkosszolgálati miniszter és Szigetvári Viktor egykori kabinetfőnök, akik a DatAdat mögött is állnak. Bővebben erről ebben a cikkünkben olvashatnak.

(MNO)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató