2024. június 16. - Jusztin
EUR : 397.66
USD : 371.92
Időjárás ikon24°18°

Nagy Ervin Poloska Péterről: Megjelent egy terminátor, elképesztő, mit bír ez a csávó

A színész a június 8-ai tüntetésen fog beszélni a Tisza Párt kultúrpolitikai víziójáról, és azt mondja, a művészeti életben is békét kell teremteni, ehhez szeretne hozzájárulni.

Az elmúlt öt évben minden olyasmit elbukott, amire „uradalmi befolyás” van, így aztán mire meghozta a döntést, hogy csatlakozik Magyar Péterhez, már amúgy is „különutas” volt – mondta a Magyar Narancsnak adott interjúban Nagy Ervin a politikai szerepvállalásáról.

A színész nyíltan és az elsők között támogatta Magyart, mint fogalmazott, „a szíve vitte ki” a politikai terepre.

Magyar Péter megjelenéséből és az azóta végzett tevékenységéből az már biztosan látszik, hogy elképesztő, mit bír ez a csávó. Felszántja az országot, a vidéket. Megjelent egy terminátor

– mondta a Tisza Párt listavezetőjéről és alelnökéről.

Nagy Ervin úgy véli, az a fajta állóképesség, amit Magyar mutat, „jó ha három-négy embernek megvan a hazai politikai palettán. És azonnal elkezdte azt, ami a legmunkásabb ott, ahol a legnehezebb a magyar demokráciát feltörni: vidéken. És kurvára megy neki, másnak meg nem megy!” De nemcsak ez fogta meg Magyarban, hanem az is, hogy „középre fogalmaz”, ő pedig úgy gondolja, hogy „a sárdobálást fel kellene, hogy váltsa az ítélkezés nélküli egymásra figyelés.”

Arra a kérdésre, hogy egyáltalán nem zavarja-e Magyar Péter NER-es múltja, Nagy Ervin azt mondta: „Lehet finnyáskodni, és várni a hibátlan pedigréjű embereket középről, de minek?” A másik oldalon viszont azt látja, hogy „kapaszkodnak a székükbe – mint a vén komcsik. Én azt mondom, irány a dömperezés az unokákkal! Dühítő, hogy mennyi idő ment el erre, generációk nőttek fel úgy, hogy csak ezt látják. Nem lehet 14 évig tehetségtelennek, harácsolónak, gyűlöletkeltőnek és öncélúnak lenni. Ha 14 évig szar színész vagyok, és már halálra unnak a nézők, akkor elgondolkozom a pályamódosításon vagy a visszavonuláson.”

Nagy Ervin elmondta azt is, hogy június 8-án a Hősök terére szervezett tüntetésen a tervek szerint nyolc percen át fog beszélni a Tisza Párt kultúrpolitikájáról.

„Tudom, hogy kerülgetjük, de Péternek nincs ebben olyan kompetenciája és főleg nincs olyan beágyazottsága, mint nekem.”

Arra a kérdésre, hogy döntéshozói szerepre bejelentkezik-e, Nagy Ervin azt felelte: nem szeret ekkor köveket előre dobni a vízbe. „De arról van véleményem, hogyan kellene a normalitás medrébe terelni a magyar kultúrát, és hogyan kéne a bosszúállás üzemmódját visszaterelni legalább a 2000-e évek eleji szintre.”

Ahogy fogalmazott: kulturális igazságtétel kell, és a kultúrában is generációváltásra van szükség. „A művészeti életben is békét kell teremteni, és azt remélem, hogy ehhez én hozzá tudok járulni” – tette hozzá. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató