2024. június 16. - Jusztin
EUR : 397.66
USD : 371.92
Időjárás ikon24°18°

Stabil, de súlyos állapotban van Robert Fico

Robert Fico (Smer-SD) miniszterelnök egészségi állapota a múlt heti támadás után súlyos, de egyelőre stabil – tájékoztatott a szlovák kormányhivatal sajtóosztálya.

Egyelőre nem tudni, mikor térhet vissza hivatalába Robert Fico szlovák miniszterelnök – erről beszélt a szlovák Pravda lapnak adott interjújában Robert Kalinák kormányfő-helyettes és védelmi miniszter.

Szerdai közlése szerint Fico állapota stabil, de továbbra is súlyos, Pozsonyba történő átszállítása egyelőre nem időszerű

- írja a Magyar Nemzet.

A miniszterelnöknek a következő napokban több külföldi útja is lett volna, többek közt a svájci békecsúcsra, valamint jövő héten Izraelbe látogatott volna – előrejelzések szerint Kalinák helyettesítheti.

A miniszterelnököt egy háborúpárti szlovák férfi, a 71 éves Juraj Cintula próbálta meg megölni múlt héten – állítása szerint bántani akarta őt.

Elfogása után azt nyilatkozta, azért támadta meg Ficót, mert nem értett egyet a kormány politikájával, beszédes azonban, hogy már április végén is megjelent egy kormányülésen más tüntetőkkel, akkor olyan jelszavakat kiabált, mint „Árulók!”, „Elég volt Ficóból!”. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató