2024. június 23. - Zoltán
EUR : 397.62
USD : 371.92
Időjárás ikon27°21°

Zaharova: kezdek aggódni Baerbock állapota miatt

Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő emlékeztette Berlint, hogy mely országok felelősek az ukrajnai ellenségeskedések folytatásáért, és aggodalmát fejezte ki Annalena Baerbock német külügyminiszter állapota miatt is.

Baerbock korábban a ZDF csatornának adott interjújában azt mondta, hogy a fél világ a „béke védelmén” dolgozik. Ehhez azonban szerinte az orosz elnökre van szükség. A német külügyminiszter szerint Putyin „egyáltalán nem hajlandó tárgyalni”, amint azt az orosz nukleáris erők legutóbbi gyakorlatai és az ukrán infrastruktúra elleni folyamatos támadások is mutatják.

„Már kezdek aggódni Baerbock állapota miatt. Vagy a memóriájával van valami, vagy a logikájával, vagy… Emlékeztessük a német minisztert arra, amit már az egész világ tud, nem csak a „fele”

– írta Zaharova a Telegram-csatornáján.

Emlékeztetett arra, hogy a nyugati országok azok, amelyek a konfliktusövezetbe irányuló fegyverszállítások növeléséről döntenek. Zaharova azt is hozzátette, hogy Oroszország azonnal beleegyezett a tárgyalásokba, amikor Kijev erre kérte. Ekkor azonban Boris Johnson brit miniszterelnök megérkezett Zelenszkij házához, és rábeszélte a hatóságokat a tárgyalások megszakítására – emlékeztetett az orosz külügyminisztérium szóvivője.

 „Harmadszor. Zelenszkij az USA nyomására 2022 szeptemberében rendeletet írt alá, amely megtiltott minden tárgyalást Moszkvával. Miről beszél tehát ez az Annalena?”

– kérdezte Zaharova költői módon.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató