2024. június 22. - Paulina
EUR : 396.43
USD : 369.91
Időjárás ikon34°20°

Ki is tüntetik Somos Andrást - antirasszista csúcsdíjat kap

Radnóti Miklós Antirasszista Díjat vesz át június elején Somos András, aki néhány hónapja egy félreértett kijelentése után önként távozott az ATV-től. Rónai Egon, a csatorna műsorvezetője mondja majd a laudációt a legnagyobb hazai újságírószövetség székházában.

Az, hogy a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ)Somos Andrást, az ATV volt műsorvezetőjét Radnóti Miklós Antirasszista Díjban részesíti, még az év elején dőlt el. A március 21-re kitűzött díjátadó előtt egy hónappal Somos az ATV-n élő adásban tett egy sokak által félreértett mondatot Kaleta Gáborról, ami miatt aztán elnézést kért és önként távozott a csatornától, és mivel nem akarta, hogy jelenléte esetleg elvigye a fókuszt a díjátadó ünnepség lényegéről, ezért akkor visszalépett a már odaítélt díj átvételétől. Azóta viszont a helyzet tisztázódott, valószínűleg vissza is tér a televízióba – olvasható az újabb díjátadóra vonatkozó meghívóban, amire a MÚOSZ (Magyar Újságírók Országos Szövetsége) honlapján bukkant a Media1.

A meghívó szerint június 3-án, 10 órakor az újságírói szervezet székházában (1064 Budapest Vörösmarty u. 47/a) kerül sor a díj átadására. Az esemény házigazdája Kocsi Ilona, a MÚOSZ elnöke lesz és bevezetőt mond Róna Judit Radnóti-díjas MEASZ-aktivista, majd a díjazottat Hanti Vilmos, a MEASZ és az Ellenállók Nemzetközi Szövetségének (FIR) elnöke köszönti. 

Somos András laudációját a szintén Radnóti-díjas Rónai Egon mondja majd el. Közreműködik a díj átadásában Zsolnai Júlia Radnóti-díjas is.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató