2024. június 13. - Anett, Antal
EUR : 394.66
USD : 367.23
Időjárás ikon19°13°

Manfred Weber: "Európának jobban jelen kell lennie a határainkon”

A Népszavának írt publicisztikát Manfred Weber, az Európai Néppárt vezetője, amelyben a migrációs problémáról ír egy meglehetősen sajátos megközelítésből.

Például azt állítja, hogy az elmúlt években a jobboldali populisták félelmet terjesztettek anélkül, hogy bármit is tettek volna határaink biztonságáért,” majd hozzáteszi, hogy „a szocialisták és a zöldek lelassították, sőt meg is akadályozták a migrációról szóló fontos vitákat az Európai Parlamentben”.

Ezzel szemben Weber úgy véli, Európának „barátságosnak és biztonságosnak” kell lennie.

"Számunkra a menekültügy és a migráció nem a félelemről vagy az ideológiáról szól. Hanem a szolidaritásról és a biztonságról, mert egyik nem létezhet a másik nélkül. A biztonságos határok biztonságos Európát jelentenek.”

Mindez mindenképp egy új színezet Weber kommunikációjában, hiszen mondott ő már minden mást is: 2015-ben például úgy fogalmazott, hogy "a nemzetközi migrációs áramlatok miatt félő, hogy több kerítésre lesz szükség a határokon”.

Ennél is érdekesebb megszólalása volt az, amikor a magyar miniszterelnökről beszélt az illegális migráció kapcsán:

"Magyarországról kellene beszélnünk, mert sajnos Orbán Viktor nyitott meg egy határt. Itt kezdődnek a valódi problémák az illegális migrációval kapcsolatban”.

(mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató