2024. július 23. - Lenke
EUR : 390.06
USD : 358.25
Időjárás ikon32°21°

Vona a Facebookon könyörög Poloskának, hogy vitázzon vele

A bukott Jobbikos, a Második Reformkor elnöke próbál érvelni amellett, hogy Magyar Péter ne maradjon távol attól a vitától, amelyre egyszer már állítólag elígérkezett.

Vona Gábor a Facebookon közzétett nyílt levelében üzent Magyar Péternek, hogy menjen el vele vitázni.

A bukott Jobbik korábbi messiása először felidézi az üzenetben, hogy Magyar Pétert annak közéleti színre lépésekor egyszer már elhívta vitára, ám abból Magyar kitáncolt, arra hivatkozva, hogy országjárásra indul.

Vona szerint azonban ez csak kifogás volt Magyar részéről:

A valóság az, hogy úgy érezted, a hirtelen jött népszerűség, amely sokkal nagyobb, mint a Második Reformkoré, elegendő indok, hogy ne tartsd a szavad. Nem akarsz kockáztatni, mert ebben az országban egy kisebb párt vezetőjével nem szokás vitázni. A pillanat uralása és a szavazatmaximalizálás szempontjából teljesen logikus, ha így látod

– véli Vona, azt viszont nem érti, ha Magyar valóban így gondolkozik, akkor miért várja el Deutsch Tamástól vagy Orbán Viktortól, hogy leüljenek vele vitázni.

„Ők ráadásul még ígéretet sem tettek… Te is, én is le akarjuk váltani őket, de én azt gondolom, nem csak Orbán Viktort, hanem azt a mentalitást is magunk mögött kell hagyni, amire ez az egész rendszer épül” – teszi hozzá Vona, aki arra kéri Magyart, hogy mutassanak példát a többi pártnak, hogyan kell egy kulturált, polgári disputát tartani. Szerinte ehhez elég kettejüknek leülni, mindegy neki az időpont és a helyszín is, sőt a moderátor is lehet akárki “lehet akár Nagy Ervin vagy Szabó Kimmel Tamás is” – előbbi egyébként éppen Magyar Péter segítője.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató