2024. június 20. - Rafael
EUR : 395.57
USD : 368.31
Időjárás ikon32°22°

Orbán Viktor faképnél hagyta Makizajt Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhelyre látogatott kampánykörútja keretében Orbán Viktor miniszterelnök szombaton, ahol Lázár János társaságában megbeszélést folytatott Grezsa István polgármester-jelölttel és a Fidesz képviselő-jelöltjeivel – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Ezt követően, a hódmezővásárhelyi választókkal találkozva Orbán Viktor kifejtette: Brüsszel zsákszámra dönti a pénzt a háborúba, azt a pénzt, amit az emberek és a vállalkozások zsebéből vesz ki.

Ezért áll egy helyben az európai gazdaság. Béke kell, mert a béke életeket ment, és beindítja újra a gazdaságot is

– hangoztatta a Fidesz elnöke.

Márki-Zay már előre jelezte, hogy át kívánja adni a miniszterelnöknek a „békeszerető Hódmezővásárhely” közgyűlésének határozatát, amiben a kormány „háborús uszítása, háborús készülődése, és magyar katonák halálos veszélybe küldése ellen” tiltakoznak.

Jött is Orbán Viktor, és egy gyors köszönés után faképnél hagyta a polgármestert. „Jó napot, örülök, hogy látom!” – mondta Orbán, le sem lassítva.

Márki-Zaytól így Lázár János vette át a mappát, és a kamerák előtt megígérte, hogy átadja azt később Orbán Viktornak. Ezután arra kérte Márki-Zay Pétert, hogy segítsen nekik abban, hogy „normálisan meg tudják tartani” a miniszterelnök választási gyűlését.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató