2024. június 23. - Zoltán
EUR : 397.62
USD : 371.92
Időjárás ikon27°21°

A kényszersorozott katonák alig három órát élnek túl az ukrán fronton

Az új törvények szerint bárkit besorozhatnak Ukrajnában, de semmi értelme a civileket a frontra küldeni, hiszen alig három órát élnek túl. Nem csoda, hogy menekül mindenki az országból és rettegnek, hogy visszatoloncolják őket.

Viktor Andrusiv, az ukrán belügyminiszter korábbi tanácsadója nemrég rendkívül durva kijelentést tett egy műsorban.

A Sztrana rövid beszámolója alapján Andrusiv így fogalmazott:

Ha kibújtál a katonai behívás alól, akkor szándékosan menekültél el. Akkor nincs jogod azt mondani, hogy ukrán vagy.Te cigány vagy. Te választottad a cigányéletet.

Pénteken exkluzív interjút adott a Tényeknek három ukrán férfi, akik néhány hónapja menekültek át Magyarországra a pusztító háború elől. Rettegnek, hogy visszatoloncolják őket, ami egyet jelentene a biztos halállal. Az új törvények szerint ugyanis bárkit besorozhatnak. A rendőrök az utcáról buszokba rángatják a férfiakat, így küldik őket a frontra, ahol átlagosan csak három órán keresztül maradnak életben a civilek.

A fronton nincs túlélési esély – mondta az egyik férfi.

Nagyon sok ember halt meg a fronton, emiatt pedig fiatal családok szakadtak szét. Nincsenek férfiak, a gyerekek mind az asszonyokra maradtak. Nagyon sok nő menekült Európába, a férfiaknak pedig ott kellett maradniuk, ezért is nagyon sok család szakadt szét  – árulta el a másik férfi.

(PestiSrácok)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató