2024. június 22. - Paulina
EUR : 396.43
USD : 369.91
Időjárás ikon34°20°

Karsai Dániel a Momentumra szavaz, és Poloskának is üzen

Facebook-posztban indokolta meg, hogy az EP-választáson miért a Momentumot támogatja. Magyar Péter „eposzi jelzőjét” pedig visszautasítja.

„A Momentum a liberális párt Magyarországon és szabadelvű gondolkodóként a kiinduló szimpátia az övék” – ezzel az indoklással kezdi Karsai Dániel azoknak az okoknak a felsorolását, amiért a közelgő EP-választáson a Momentumra szavaz. Az ALS-ben szenvedő, és az életvégi döntések szabadságáért küzdő alkotmányjogász a Facebookon tette közzé támogató bejegyzését.

Mint hangsúlyozza, nem pusztán érzelmi alapon döntött, az elmúlt napokat választási programok olvasásával töltötte, és úgy látja, hogy „a Momentumé messze a legjobb”. Döntő érv volt Karsai számára, hogy a párt választási programjában szerepel az életvégi döntésekhez való jog is.

Karsai Dániel a bejegyzésében utal Magyar Péter HVG-nek adott interjújában tett megjegyzésére. Magyar az interjúban azt állította, hogy a Momentum a Nolimpia-kampánnyal egy nemzeti ügy ellenében mozgósított, és ezért a párt bűnben fogant.

„A Momentum kapcsán Magyar Péter figyelmét felhívom arra, hogy negatív eposzi jelzők aggatása a Fidesz jellemzője. Lehet azzal vitatkozni, hogy kellenek-e nagy világversenyek Magyarországra. Én a magam részéről azzal a több százezer – vagy több millió – honfitársammal tartok, akik nem atlétákat akarnak a körúton sétálni látni. Hanem atlétikusan kinéző magyar fiúkat és lányokat. Akik azért néznek ki szuperül, mert a magyar tömegsport és egészségügy színvonala ilyen magas – írja Karsai.

Hozzáteszi: Egyvalami viszont tuti, aki másképp gondolja, nem bűnöző. Mint ahogy az sem gazember, aki esetleg nem a Momentumot választja. Csak másként lát dolgokat. Sebaj, üljünk le és egy (vagy több) sör mellett vitassuk meg”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató