2024. június 23. - Zoltán
EUR : 397.62
USD : 371.92
Időjárás ikon27°21°

Orbán Viktor Vásárhelyen: Nincs elég fehér keresztény ember Európában

„Hódmezővásárhely a nemzeti keresztény oldal egyik bástyája, mindig lehet rá számítani, jóban-rosszban, háborúban, békében”

– jelentette ki Orbán Viktor szombat délután Hódmezővásárhelyen.

Először Lázár János építési és közlekedési miniszter, térségi országgyűlési képviselő szólalt fel, aki szerint a cél

„megszüntetni azt a szégyent, hogy Vásárhelynek van a leghülyébb polgármestere Magyarországon”.

 „Az első világháborúban Vásárhely nagyon sok vért adott, és a másodikban is adott bőven” – mondta a miniszterelnök, aki úgy látja,

„nincs elég fehér keresztény ember Európában”, és ez azzal magyarázható, hogy a „világháborúkban halomra lőtték őket”.

Orbán Viktor szerint a migrációt is az okozza, hogy „az ő gyermekeik, unokáik hiányoznak, ezért nincs elég ember, légüres tér van”, ahová küldik a migránsokat.

„Elzavarjuk azokat az európai vezetőket, akik megmondják nekünk, hogy kikkel éljünk együtt” – mondta a miniszerelnök, aki szerint azt sem mondhatják meg, hogyan éljünk Magyarországon. Ezzel a hagyományosnak nem megfelelő családmodellekre utalt. Orbán Viktor a család fontosságát hangsúlyozta, azt mondta, „nem vagyunk hajlandóak feladni, mert nem tudjuk, mit kapunk érte”. Itt is elmondta ismert mondatát, hogy a család férfiból és nőből áll, amire a közönség helyeselt.

A választásról elmondta a miniszterelnök, hogy „az utókor majd úgy emlékszik vissza, hogy ez volt az, ahol eldőlt a háború és a béke kérdése”... A cél viszont most nem az, hogy a bizonytalanokat meggyőzzék, mert az EP-választásnak szerinte az lesz a győztese, aki a saját hívei közül mozgat meg minél több embert. Fontosnak tartja a tapasztalatot, de úgy véli, „rutinból nem lehet választást nyerni”, mert az ellenfél is dolgozik, neki is vannak céljai. „Itt a test kevés, szerelem kell” – mondta a kormányfő, aki szerint „a közös szerelmünk Magyarország”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató