2024. június 23. - Zoltán
EUR : 397.62
USD : 371.92
Időjárás ikon27°21°

Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely hangember, még autót sem tud vezetni

A Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje szerint már a kormányellenes szavazók sem bíznak Karácsony Gergelyben, hiszen a forgalmi dugókból és hajléktalanokból is elegük lett az embereknek. Úgy látja, hogy a főpolgármester pofátlanul a budapestiek képébe hazudik, teljesen hülyének nézve őket. Szentkirályi Alexandra egy rendezett, élhető, zöld Budapestet ígér, amely méltóan lehet a magyarok nemzeti fővárosa.

Szentkirályi Alexandra a Hír TV Politikai hobbista című műsorának vendége volt szombaton. A Fidesz főpolgármester-jelöltje szerint Budapest vezetőjeként jól hasznosítaná azokat a tapasztalatokat, amelyeket korábban Tarlós István, korábbi főpolgármester mellett szerzett.

Véleménye szerint Karácsony Gergely azt mutatja, hogy harcosan lép fel a Fidesszel szemben, miközben nem tudta bizonyítani, hogy a „pökhendi stílusával” mit ért el.

Szentkirályi Alexandra őszintén hisz abban, hogy a kormánnyal érdemes együttműködni. Példaként a Városliget fejlesztését és az Opera épületének felújítását említette, amely nem a fővárosi vezetés, hanem a kormány érdeme.

A Fidesz főpolgármester-jelöltje úgy látja, hogy már a kormányellenes szavazók sem bíznak igazán Karácsony Gergelyben, hiszen ők sem élvezik, hogy „akadályversenyt kell játszaniuk Budapesten”, és hogy a hajléktalanok miatt egy parkot sem tudnak rendesen használni.

Szentkirályi Alexandra felháborítónak tartja, hogy a főpolgármester nem tartja meg a korábbi választási ígéreteit és „pofátlanul a budapestiek képébe hazudik, teljesen hülyének nézve” őket. Megjegyezte, hogy Karácsony Gergely mindent elkövet, hogy az önkormányzati választás ne az eddigi eredményeiről szóljon, mert ha így lenne, akkor súlyosan megbukna.

Mint mondta, Karácsony Gergely hangember, még autót sem tud vezetni, így fogalma sincs a budapestiek valós problémáiról.

A közösségi közlekedés fejlesztése helyett folyamatosan szűkíteni akarja a a fővárosi közlekedést. Szentkirályi Alexandra felidézte, hogy Ámon Ada, a Klímaügynökség vezetője az autós közlekedés szűkítéséről és drágításáról beszélt. Hozzátette, hogy Karácsony Gergely még nagyobb dugót okozna azzal, hogy lezárná a rakpartot, ugyanis autómentesítené a Lánchídtól a Szabadság-hídig terjedő részt.

A Fidesz főpolgármester-jelöltje az adásban arra is kitért, hogy a főpolgármesternek több mint négy éve lett volna arra, hogy megmutassa mit tett Budapestért. Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony Gergely Gyurcsány Ferenc érdekeit szolgálja ki, akitől napi és heti szinten kapja az utasításokat. 

Szentkirályi Alexandra szerint, ha Budapest vezetője lesz, úgy átláthatóbb gazdálkodást kapnának a budapestiek, mivel szerinte azt nem lehet tudni, hogy Karácsony Gergely mire költötte a főváros pénzét. Megjegyezte, hogy nem tartja ördögtől valónak, ha egy főpolgármester kikéri mások véleményét, azonban Karácsony Gergely 40 ember tanácsa alapján sem tudja vezetni Budapestet.

A Fidesz főpolgármester-jelöltje szeretné a budapestiek hétköznapi problémáit kezelni, hogy az utcákon és a köztereken rend legyen, beleértve az autókkal és biciklikkel való normális közlekedést.

Szentkirályi Alexandra egy rendezett, élhető, zöld Budapestet ígér, amely méltóan lehet a magyarok nemzeti fővárosa.

A közelgő önkormányzati választáson az egyik legkeményebb csata a főpolgármesteri címért zajlik majd.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató