2024. június 12. - Villő
EUR : 394.89
USD : 367.51
Időjárás ikon20°14°

Fricz Tamás: Európa nem azonos Brüsszellel

Az ukrán mezőgazdasági termékek rászabadítása a piacra az EU konkrét bűne.

„Ha nem változik meg, ezt az Európai Uniót meg kell szüntetni. Ismétlem, hangsúllyal: ezt az uniót kell megszüntetni, ha június 9-e után sem változik semmit vagy még tovább romlik. Előrebocsátom: a globális felmelegedés állítólagos és kizárólagos emberi okát szeretném legalábbis vita tárgyává tenni. De előtte a mezőgazdaságról.

Az Európai Bizottság, illetve az őket szolgalelkűen követő tagállamok – mint például Németország – olyan intézkedéseket hoznak sorban egymás után, amelyeknek egyszerűen nem lehet más végeredménye, mint az évezredes hagyományos földművelés és állattenyésztés lehetetlenné válása, ami »pusztán« csak azzal a veszéllyel fenyeget, hogy az, ami a »mindennapi kenyerünket«, étkünket adta nekünk ez idáig, annak vége, az tönkremegy, a gazdák ellehetetlenülnek, s végeredményképpen egyszerűen éhen halunk.

Mind emögött a zöldideológia áll, az Euró­pai Unió zöldmegállapodása, a Green Deal.

Először: a gazdák arra kényszerítése, hogy bizonyos területeken ne műveljenek földeket, kopárosítsanak, fejezzék be tevékenységüket a klímavédelem érdekében. Erre kényszerítették néhány hónappal ezelőtt Hollandiában a gazdákat, az intézkedések több mint tízezer gazdálkodót hoztak lehetetlen helyzetbe. 

Ezzel szemben itt kell rámutatni, hogy a globális elit egyes tagjai, például Bill Gates hatalmas mezőgazdasági területeket vásárol magának. Vajon miért? Csak nem azért, mert ő tudja, hogy ha már az élelmiszer-ellátás megszűnik, akkor neki még mindig legyen bőven területe ahhoz, hogy elkerülje a kellemetlen következményeket?”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató