2024. június 12. - Villő
EUR : 394.89
USD : 367.51
Időjárás ikon20°14°

Orbán Viktor: Karácsony egy dolgot tud, de azt jól tudja, kötözködni a kormánnyal

Orbán Viktor miniszterelnök legújabb videójában méltatta Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelöltet és kifejtette véleményét arról, hogy Karácsony Gergely a legutóbbi öt évben nem csinált semmit, csak kötözködött a kormánnyal. Szerinte ezzel egy választást lehet nyerni, de ez a maximum.

Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten is kampányolt a hétvégén, ahol arról beszélt, hogy Karácsony Gergely elmúlt öt évének teljesítménye kevés lesz ahhoz, hogy a június 9-ei választáson győzedelmeskedni tudjon.

Ő egy dolgot tud, de azt jól tudja, kötözködni a kormánnyal”

– fogalmazott a kormányfő. Szerinte ebből csak egy darabig lehet megélni és maximum egyetlen választást lehet megnyerni vele. Viszont ha már valaki öt évet kormányzott, akkor előjönnek a bajok és meg lehet tőle kérdezni, hogy „mit tetszett csinálni?”

Orbán szerint a kérdés nem az, hogy Karácsony elbukja-e a választást, hanem az, hogy ki fogja megverni. Elmondta, hogy a Fidesz–KDNP jelöltje, Szentkirályi Alexandra „kiváló jelölt és jól dolgozik, keményen kampányol”, melynek a végén Karácsonynak „bukovári van”.

Teljesítmény nélkül nem lehet pozíciót birtokolni egy demokráciában”

– véli a miniszterelnök, ezért szerinte Budapestnek új főpolgármesterre van szüksége. Hiszen „ez a város ennél többet érdemel, ebben több kraft és lendület van” – fogalmazott Orbán Viktor.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató