2024. július 23. - Lenke
EUR : 390.06
USD : 358.25
Időjárás ikon32°21°

Antifa támadás: feltételesen szabadulhat a német vádlott

Ő ismerte el egyedüliként az ügyészségi váddal egyezően a bűncselekményeit, de az ítéletet már nem fogadta el. Az antifa támadások másodrendű vádlottja, Tobias E. néhol magyarul beszélt a Fővárosi Ítélőtáblán, ahol jogerős döntés született volna az ügyében. A német férfit a tanács egy év tíz hónapra ítélte, de akár hamarosan szabadulhat is.

Börtönőrök kíséretében jelent meg a Fővárosi Ítélőtábla tanács előtt az antifa támadások másodrendű vádlottja, Tobias E. A terem közel sem telt meg olyan szinten, mint ahogy azt Ilaria Salis esetében megszokhatta a hallgatóság. A német férfit menyasszonya és annak barátnője támogatta a jogerős döntés kihirdetése közben, ami szerint

EGY ÉV TÍZ HÓNAP BÖRTÖNBÜNTETÉSRE ÍTÉLTE A VÁDLOTTAT A FŐVÁROSI ÍTÉLŐTÁBLA.

A döntés értelmében feltételesen már szabadulhatna, erről a bv. bíró fog a későbbiekben határozni. Ennek oka, hogy a büntetésébe beszámítják az eddig, letartóztatásban töltött közel másfél évét Tobias E.-nek. A teljes büntetéséből négy hónap maradt hátra.

A keddi tárgyaláson az ügyészség képviselője indítványozta, hogy szabja ki az ítélőtábla az előkészítő ülésen elhangzott büntetési tételt, vagyis a három év hat hónapot. A vádhatóság ezt többek között azzal indokolta, hogy Tobias tudta, hogy milyen vádat fogad el, és Németországban is folyik ellene eljárás hasonló bűncselekmény elkövetése miatt.

Tobias E. védője szerint azonban a fiatal férfi büntetlen előéletű, mert a német ügyek jelenleg is folyamatban vannak.  Hozzátette azt is, hogy az eredeti ügy harmadrendű, szintén német állampolgárságú vádlottjával szemben már a legenyhébb kényszerintézkedést sem alkalmazza a törvényszék, sőt meg sem kell jelennie a tárgyalásokon. Tobias az utolsó felszólalási lehetősége alatt igyekezett néhol magyarul szólni a tanácshoz, hogy elmondja:

Sajnálom, hogy Magyarországra jöttem. Kérem, engedjék, hogy visszamenjek Németországba, szeretnék a német bíróság előtt is felelni a tetteimért!
Tobias E.-t elmondása szerint munka és lakhatási lehetőség is várja a német fővárosban, emellett az utóbbi 16 hónapban a börtönben próbált meg oroszul tanulni, hogy a későbbiekben meg tudja értetni magát az orosz ajkú munkavállalókkal is. 

Csak ő ismerte be

Mint ismert, tavaly februárban horrorisztikus támadássorozat vette kezdetét Budapest utcáin. Az első incidens február 9-én, csütörtökön történt a belvárosi Fővám téren, ahol három lengyel állampolgárra támadt rá egy hét-nyolc fős banda: lerohanták, majd viperákkal és más eszközökkel ütni kezdték őket. A támadás egy percig tartott, a csoport tagjai ezután elfutottak a helyszínről. A három sértett közül ketten is súlyos, töréses sérülést szenvedtek.

 

(Index)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató